De wekelijkse Epic Games Store gratis voor pc gaat door in 2021, terwijl de winkel nieuwe hoogten bereikt

Epic Games heeft een aantal statistieken onthuld over de groei en het succes van de Epic Games Store in 2020. Het bedrijf heeft ook herhaald dat het in 2021 elke week gratis games in de winkel zal uitbrengen.

Door Epic’s Laatste nummerDe Epic Games Store heeft nu 160 miljoen pc-gebruikers bereikt, waarbij het aantal dagelijkse actieve gebruikers met 192% is gestegen tot 31,3 miljoen. Het bedrijf onthulde ook dat de Epic Games Store een hoogtepunt heeft bereikt van een nieuw gelijktijdige gebruikersrecord van 13 miljoen gebruikers in 2020, vergeleken met 25 miljoen Steam-gebruikers. Het aantal maandelijkse actieve gebruikers in december was 56 miljoen, vergeleken met 32 ​​miljoen in december 2019.

Een deel van wat de groei van de Epic Games Store heeft gestimuleerd, was de manier waarop het bedrijf exclusieve aanbiedingen volgde die je alleen in hun winkel kunt krijgen. Dit zal doorgaan in de toekomst, aangezien Epic partnerschappen aankondigt met de ontwikkelaars van Control, The Last Guardian en Limbo voor hun volgende games.

Bovendien zei Epic dat gebruikers van Epic Games Store in 2020 gezamenlijk meer dan $ 700 miljoen aan de winkel hebben uitgegeven, waarbij games van derden 37% of $ 265 miljoen uitmaken.

In termen van gameplay besteedden gebruikers in 2020 samen 5,7 miljard uur aan het spelen van games in de Epic Games Store, tegen 3,35 miljard uur in 2019.

Het totale aantal games in de Epic Games Store is gestegen van 190 games in 2019 naar 471 in 2020. Terugkijkend op 2021 zei Epic dat het van plan is het aantal beschikbare games in de winkel snel uit te breiden. Daartoe werkt het bedrijf samen met ontwikkelaars om hen zelfpublicatietools te bieden om het publiceren in de Epic Games Store te vereenvoudigen.

READ  Star Wars Battlefront 2 (Original Edition) krijgt een nieuwe patch en spelers ... zijn ze niet blij?

“Het meeste ontwikkelingswerk dit jaar was gericht op het openen van de winkel voor ontwikkelaars die titels in de winkel willen posten”, aldus Epic. “We willen een naadloze ervaring voor ontwikkelaars die hun titels naar de Epic Games Store willen brengen. Hierdoor krijgen klanten van Epic Games Store de mogelijkheid om de games te kopen die ze willen, wanneer ze maar willen, terwijl ontwikkelaars een eerlijker dividend genieten.”

Epic zei ook dat het in 2021 elke week gratis games zal uitbrengen in de Epic Games Store. In 2020 bracht Epic 103 gratis games uit en ze werden gezamenlijk meer dan 749 miljoen keer gedownload. Een van de grootste lichtpuntjes was Star Wars: Battlefront II, dat tijdens zijn gratis week 19 miljoen keer alleen werd gedownload. Een ander gratis spel is Dandara.

Vooruitkijkend naar 2021 zei Epic dat het een aantal nieuwe functies plant voor de Epic Games Store, waaronder “sociale hervormingen”, vooruitgang in prestaties en spelersprofielen, en verbeterde verlanglijstjes. Epic is naar verluidt ook van plan om wijzigingen aan te brengen in de winkelwagenervaring.

الان العب: Fortnite – العرض الدعائي لإعلان الاشتراك (Fortnite Crew)

Written By
More from Max Mcgee

Ram Mandir Bhoomi Pujan: PM Modi gaat binnenkort vliegen, de beveiliging wordt versterkt aan de UP-Nepal-grens

Indiërs kijken naar een model van de Ram-tempel tijdens de ‘Dharam Sabha’-hindoeïstische...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *