Apple verbiedt Fortnite voor onbepaalde tijd uit de App Store terwijl de juridische strijd voortduurt | Een appel

Apple staat op de zwarte lijst Het is een elektronisch spel Van de App Store tot het beroep in de juridische strijd met Epic, de maker van de game, is voltooid, zei Tim Sweeney, CEO van Epic Games woensdag, een proces dat jaren kan duren.

op Twitter Woensdag belde Sweeney de zet van Apple op en zei dat zijn bedrijf zou blijven vechten.

“Dit is weer een buitengewone concurrentiebeperkende zet van vroeger” Een appel, waarmee ze hun kracht demonstreren in het hervormen van markten en het kiezen van winnaars en verliezers’, zei Sweeney.

De twee bedrijven zijn sindsdien gesloten in een juridisch geschil Augustus vorig jaar Toen de spelmaker probeerde Apple’s 30%-vergoeding voor sommige in-app-aankopen in de App Store te omzeilen door zijn eigen in-app-betalingssysteem te lanceren. Epic Games, maker Het is een elektronisch spelApple is ervan beschuldigd zijn eigen App Store te exploiteren als een monopolie en te veel macht uit te oefenen over welke apps zijn toegestaan ​​en hoe ze worden uitgevoerd.

Amerikaanse rechter Regel In september heeft het een belangrijk onderdeel van Apple’s App Store-regels ingetrokken die ontwikkelaars verbieden om gebruikers te vertellen waar ze een ontwikkelaar rechtstreeks kunnen betalen, in plaats van de eigen betalingsmechanismen van Apple te gebruiken.

Hoewel de uitspraak werd beschouwd als een gedeeltelijke overwinning voor Epic, weigerde de rechter om Epic enkele van zijn andere wensen in te willigen, zoals het dwingen van Apple om te openen Iphone Zelfs app-winkels van derden.

De rechter oordeelde dat Epic niet had bewezen dat Apple een illegaal monopolie was, maar toonde aan dat de smartphonegigant zich bezighield met “concurrentiebeperkend gedrag” volgens de Californische wetten.

Epic maakte destijds duidelijk dat het de beslissing niet als een overwinning beschouwde, en dat plannen in beroep gaan.

Apple bevestigde de authenticiteit van het bericht dat Sweeney deelde, maar weigerde verder commentaar te geven. Apple heeft nog niet gezegd of het zal vragen om het verbod tijdelijk op te schorten in afwachting van de beroepsprocedure.

“Epic heeft een opzettelijke contractbreuk en vertrouwensbreuk gepleegd door code voor Apple te verbergen en relevante verkeerde voorstellingen en weglatingen te doen”, vertelde de iPhone-maker aan Epic Games, volgens het bericht gedeeld door Sweeney.

Ontwikkelaars hebben lange tijd kritiek geuit op Apple’s commissies van 15% tot 30% op veel App Store-aankopen, wat sommige ontwikkelaars zien als een ondoorzichtige en onverwachte app-audit.

READ  Google brengt Gmail en Google Drive dichter bij elkaar met een nieuwe update
Written By
More from Lesley Curry
Microsoft Surface Event 2021: wanneer te beginnen en hoe te kijken
Microsoft houdt op woensdag 22 september om 11.00 uur ET / 08.00...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *