Apple verontschuldigt zich bij WordPress, zal de gratis app toch niet dwingen aankopen toe te voegen

Vrijdag barstte het internet op een kleine manier los om te leren dat Apple met succes WordPress had gedwongen geld te verdienen met zijn vrij app – het dwingen om premium-abonnementen en aangepaste domeinnamen te verkopen, schijnbaar alleen zodat Apple zijn traditionele 30 procent zou kunnen verlagen.

Maar op een middag en avond van verrassing en verontwaardiging later, trekt Apple zich terug. Het bedrijf biedt een zeldzame on-the-record excuses aan, en het zegt dat WordPress niet langer in-app-aankopen hoeft toe te voegen nu alles is gezegd en gedaan.

Hier is de volledige verklaring van Apple:

We denken dat het probleem met de WordPress-app is opgelost. Omdat de ontwikkelaar de weergave van zijn betalingsopties voor diensten uit de app heeft verwijderd, is het nu een gratis zelfstandige app en hoeft hij geen in-app-aankopen aan te bieden. We hebben de ontwikkelaar op de hoogte gebracht en bieden onze excuses aan voor eventuele verwarring die we hebben veroorzaakt.

U zult merken dat Apple dit positioneert als de ontwikkelaar – WordPress – die het juiste heeft gedaan en de “weergave van hun betalingsopties voor diensten uit de app” heeft verwijderd, en voor zover ik weet dat is technisch waar. Maar voor zover ik weet, is dat vandaag niet gebeurd: het gebeurde weken of maanden geleden.

Terwijl de WordPress-app gisteren niets verkocht en niet zozeer een betaald “WordPress.com” -plan noemde, tenzij je een onwaarschijnlijke oplossing volgde, kon ik dit weekend een collega-journalist opsporen die had een veel oudere versie van de app, een met een speciaal tabblad ‘Plannen’ met een aantal van de verschillende abonnementen die beschikbaar zijn voor premiumklanten:

READ  Google Home Max is officieel stopgezet en niet op voorraad

Dat gezegd hebbende, mijn bron vertelde me dat dat niet mogelijk was aankoop elk van die plannen – en ik kan bevestigen dat de hele sectie ‘Plannen’ al was verwijderd tegen de tijd dat WordPress-ontwikkelaar Matt Mullenwag ons vertelde dat Apple hem met succes had gedwongen Apple’s in-app-aankopen (IAP) toe te voegen. (Oorspronkelijk had hij gezegd dat Apple hem had uitgesloten van het updaten van de app, tenzij hij binnen 30 dagen Apple IAP had toegevoegd.)

Wat meer is, Mullenwag vertelde ons dat hij eerder had aangeboden om andere vermeldingen van de betaalde plannen uit de app te verwijderen (zelfs tijdelijke oplossingen, zoals wanneer een gebruiker een voorbeeld van zijn eigen WordPress-webpagina bekijkt en vervolgens naar WordPress.com navigeert), alleen om te hebben die suggesties die door Apple zijn afgewezen.

Dus, voor zover ik weet, is dit niet opnieuw WordPress-speleologie. Apple lijkt simpelweg te hebben besloten dat het proberen om zijn bezuiniging uit een gratis app te halen – door in-app-aankopen af ​​te dwingen – vandaag niet de moeite waard is om aan te sterven.

Written By
More from Aubrey Mason

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *