Apple zal AI naar apparaten en Siri brengen in het langverwachte OpenAI-partnerschap: NPR

Apple zal AI naar apparaten en Siri brengen in het langverwachte OpenAI-partnerschap: NPR

Apple-softwarechef Craig Federighi, rechts, op de foto met CEO John Giannandrea, heeft een samenwerking aangekondigd met OpenAI om AI-functies in zijn producten te brengen. (AP-foto/Jeff Chiu)

Jeff Chiu/AP/AP


Onderschrift verbergen

Schakel bijschrift in

Jeff Chiu/AP/AP

Apple gaat all-in op AI en kondigt verschillende nieuwe AI-functies aan en een samenwerking met OpenAI, de maker van ChatGPT. Het bedrijf maakte de deal maandagmiddag bekend tijdens de Worldwide Developers Conference.

Het komende partnerschap op het gebied van kunstmatige intelligentie is het eerste in zijn soort voor Apple, dat volgens analisten trager overgaat op het adopteren van kunstmatige intelligentie dan andere technologiebedrijven zoals Microsoft en Google.

Dankzij de deal krijgen miljoenen Apple-gebruikers toegang tot technologie van OpenAI, een van de meest prominente AI-bedrijven van de afgelopen jaren. OpenAI heeft al partnerschappen gesloten met een verscheidenheid aan technologie- en uitgeverijen, waaronder een deal van meerdere miljarden dollars met Microsoft.

Apple's hoofd software, Craig Federighi, zei tijdens de conferentie dat OpenAI zal worden geïntegreerd in Apple's digitale assistent Siri. Hierdoor kunnen mensen om hulp vragen bij zaken als receptideeën, kamerdecoratie of het schrijven van een verhaal, zei Federighi.

“Stel dat je een aangepast verhaaltje voor het slapengaan wilt maken voor je zesjarige die dol is op vlinders en puzzels oplossen”, zei Federighi. “Laat uw oorspronkelijke idee vallen en stuur het naar ChatGPT.”

De aankondiging komt op een moment dat kunstmatige intelligentie een enorme groei en enkele gênante tegenslagen heeft gekend. Chatbots en AI-assistenten zijn problemen tegengekomen, waaronder hallucinaties, plagiaat en onjuiste of bevooroordeelde resultaten. OpenAI zelf is betrokken bij beschuldigingen dat het de stem van actrice Scarlett Johansson zonder haar toestemming heeft gekopieerd.

READ  App-trackingbeveiliging voor Android

Apple is ook het middelpunt van een antitrustrechtszaak die is aangespannen door het ministerie van Justitie en vijftien staten. De regering beschuldigt Apple ervan zijn macht als monopolie te misbruiken om concurrenten te verdrijven en ervoor te zorgen dat klanten zijn producten blijven gebruiken. Het is onduidelijk hoe de nieuwe samenwerking van Apple met OpenAI in deze zaak een rol zou kunnen spelen.

Kort na de aankondiging van Apple plaatste Sam Altman, CEO van OpenAI, een bericht over “

Apple rolt ook wat het Apple Intelligence noemt uit, een term die verwijst naar het nieuwe kunstmatige intelligentieprogramma van Apple.

Apple Intelligence zal de transcriptie van telefoongesprekken, het retoucheren van AI-foto's en verbeteringen aan de natuurlijke gespreksstroom met Siri mogelijk maken, aldus het bedrijf. Het programma kan ook worden gebruikt om meldingen en sms-berichten samen te vatten, maar ook om artikelen, documenten en webpagina's te openen.

Federighi concentreerde zich op privacy, met een nieuw systeem genaamd Private Cloud Compute, dat volgens hem de gegevensbeveiliging voor gebruikers zou garanderen.

Apple zegt dat de nieuwe functies later dit jaar zullen worden uitgebracht.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *