Apple's baanbrekende iPhone-updates zijn er, maar er is een probleem

Apple's baanbrekende iPhone-updates zijn er, maar er is een probleem

Dankzij recente veranderingen in de App Store van Apple is er een nieuw type app gearriveerd, nog nooit eerder op de iPhone gezien: een game-emulator. Op 5 april heeft Apple wijzigingen aangebracht in de App Store-richtlijnen. Hoewel sommige van deze wijzigingen alleen betrekking hebben op gebruikers in de EU (volledige details hier), is de update om game-emulator-apps toe te staan ​​wereldwijd van toepassing.

Nou, slechts een paar dagen later verschenen de emulator-apps in de App Store. Een van die apps is iGBA, waarmee gebruikers Game Boy Advance- en Game Boy Color-games op iPhone of iPad kunnen spelen. dat was snel. Er zullen ongetwijfeld snel meer emulatie-apps volgen, en dat is een behoorlijk grote verandering voor de iPhone.

Meer van ForbesApple bevestigt grote veranderingen aan de iPhone met nieuwe app-functies ingeschakeld

Twee weken geleden kon deze app niet worden geaccepteerd in de App Store.

Deze emulator heeft tot doel Nintendo-hardware te emuleren, en betekent dat als je een ROM-bestand voor een Game Boy Advance of Game Boy Color hebt, je dit in de iGBA kunt openen en kunt beginnen met spelen.

Laten we duidelijk zijn: om juridische problemen te voorkomen, moet je een exemplaar van het betreffende spel bezitten en niet alleen de ROM downloaden van internet, ook al zijn deze overal verkrijgbaar. Lokale wetten variëren, dus controleer dit voordat u het risico loopt de wet te overtreden. leuk vinden technologie radar “Maar een waarschuwing: in de meeste delen van de wereld is de enige manier om deze emulators legaal te gebruiken het kopiëren van de code van de originele schijven of cartridges waarvoor je al hebt betaald – anders zou je aan de verkeerde kant kunnen komen te staan van de wet”, benadrukt hij.

READ  Wat zijn de NFL-spellen voor Thanksgiving in 2021? Tv-schema, tijden en kanalen voor alle drie de games

In de praktijk werkt de app goed. Ik speelde Super Mario World, een spel dat ik al tientallen jaren bezit, op mijn iPhone en iPad. Het draait in de bovenste helft van je iPhone-scherm. Je kunt je iPhone ook in de liggende stand zetten voor een grotere schermervaring (hoewel het overlappende trackpad en de knoppen een beetje in de weg zitten), en het afspelen op een iPad is gemakkelijker, hoewel het zeker de beperkingen van de oude grafische weergave blootlegt.

Nu iGBA slechts enkele dagen na de wijziging van de regels arriveert, kunnen we in de nabije toekomst een overvloed aan emulator-apps zien landen.

De situatie wordt echter ingewikkelder en daarin schuilt het probleem. volgens de rand“iGBA lijkt niet het werk te zijn van ontwikkelaar Mattia La Spina”, zei hij in een e-mail aan de randOntwikkelaar Riley Testut zei dat de app een ongeautoriseerde kopie is van GBA4iOS, de open source-emulator die hij meer dan tien jaar geleden voor iOS maakte… en zei dat zijn app de GNU GPLv2-licentie gebruikt. Eén Mastodon-gebruiker ontdekte dat iGBA de licentie niet aangeeft, wat mogelijk in strijd is met de voorwaarden ervan. Hij zegt echter dat hij gefrustreerd is over Apple, en niet over La Spina.

Testut zegt dat hij van plan is binnenkort zijn eigen app, Delta, te lanceren. The Verge vervolgt: “Toen La Spina voor commentaar werd benaderd, bevestigde het niet expliciet het gebruik van Testut-code, maar vertelde het de rand “Ze hadden niet gedacht dat de app zoveel gevolgen zou hebben, het spijt me echt”, voegde ze eraan toe, eraan toevoegend dat ze via e-mail contact hadden opgenomen met Testut. Opgemerkt moet worden dat iGBA gegevens verzamelt zoals locatiegegevens en identificatiegegevens. Daarom kan het de moeite waard zijn om te wachten tot Delta in de App Store verschijnt.

READ  Ik moet ze allemaal testen: de Pokémon-quiz van The Guardian | Spellen

Meer van ForbesApple iPhone 16-serie: er komen 7 nieuwe, ongekende kleuren volgens het lek

Volg mij Twitteren of LinkedIn.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *