Apple’s Craig Federighi zegt over de Epic Experience dat het niveau van Mac-malware onaanvaardbaar is

De antitrustzaak tussen Apple en Epic ging vandaag door en ze bracht Craig Federighi, Senior Vice President Software Engineering van Apple, naar het podium. Federighi’s missie was vanaf het begin heel duidelijk: de beveiligingsvoordelen van het beschermde iOS-ecosysteem verheerlijken en waarschuwen voor de risico’s die het doorbreken van het App Store-paradigma kunnen opleveren.

Maar bij het opbouwen van dat argument heeft Federighi ook enkele verrassend openhartige concessies gedaan over de beveiliging op macOS.

“Als je Mac-beveiligingstechnologieën neemt en ze toepast op het iOS-ecosysteem, met al deze apparaten en al die waarde, zal het veel erger over het hoofd worden gezien dan wat er feitelijk op de Mac gebeurt”, zei Federighi in zijn getuigenis. “En zoals ik al zei, tegenwoordig hebben we een niveau van malware op de Mac dat we niet acceptabel vinden en het is veel erger dan op iOS.”

Federighi maakte deze bewering als onderdeel van een breder argument waarom iOS niet hetzelfde softwaremodel kon gebruiken als macOS, dat alternatieve softwarebronnen toestaat zoals de Epic Games Store. Maar toen het iOS-beveiligingsprobleem werd bewezen, schetste het uiteindelijk een somber beeld van de beveiliging op het desktopplatform. De volledige uitwisseling wordt hieronder in context gepresenteerd:

Rechter Rogers: Er zijn veel winkels voor Mac-computers. Dus, als dit kan gebeuren op een Mac, waarom zou je dan niet dezelfde winkels aan de telefoon toestaan?

Craig Federighi: Ja, het is absoluut de manier waarop we het op de Mac hebben gedaan en het wordt regelmatig uitgebuit op de Mac. IOS heeft een aanzienlijk hogere lat gecreëerd om klanten te beschermen. De Mac voldoet vandaag niet aan die lat. En dit ondanks het feit dat Mac-gebruikers inherent minder software downloaden en bezwijken voor een aanvaller met minder economische motieven. Als je Mac-beveiligingstechnologieën gebruikt en ze toepast op het iOS-ecosysteem, met al deze apparaten en al die waarde, zullen ze aanzienlijk slechter werken dan wat er feitelijk op de Mac gebeurt. En zoals ik al zei, tegenwoordig hebben we een niveau van malware op de Mac dat we niet acceptabel vonden en het is veel erger dan op iOS. Zet dezelfde modus in voor iOS en het zal een zeer slechte situatie zijn voor onze klanten.

Federighi wierp ook het verschil tussen de twee systemen in ongebruikelijke bewoordingen op en beschreef het desktopplatform als iets dat lijkt op een auto. Toen hem direct werd gevraagd of macOS veilig is, zei hij: “Als het correct werkt, zoals die auto, als je weet hoe je de auto moet besturen en je aan de verkeersregels houdt en heel voorzichtig bent”, “zo niet, dan hebben twee van mijn familieleden hebben het gekregen. “Haal wat malware op hun Macs.” Met MacOS kunt u echter software van internet downloaden en installeren Apple adviseert klanten Het beperken van deze functionaliteit tot de App Store is de “meest veilige instelling”.

Daarentegen introduceerde Federighi iOS als een kindveilige versie van het minder beperkende macOS. “Met iOS waren we in staat om iets te creëren dat kinderen – zelfs baby’s – konden gebruiken op een iOS-apparaat en veilig konden doen. Het is een heel ander product,” zei Federighi.

Federighi’s getuigenis komt in de laatste dagen van het proces, waarbij een groot deel van de resterende tijd wordt besteed aan het getuigen tegen de leidinggevenden van Apple. CEO Tim Cook zal naar verwachting vrijdag het standpunt innemen, met slotverklaringen van beide kanten op maandag.

READ  Mogen we in maart nieuwe shoots hebben?
Written By
More from Lesley Curry

Oculus heeft nu de beste VR Battle Royale-game

Het is moeilijk voor te stellen hoeveel het Battle Royale-genre zou kunnen...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *