Wat hebt u nodig om deel te nemen aan de bètaversie van Xbox Cloud Gaming

Met de cloudgame-streamingdienst van Microsoft, xCloud, nu in bètatest op zowel iOS als Windows 10, vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe u op deze apparaten toegang kunt krijgen tot het platform. Hier is alles wat u moet weten over hoe u lid kunt worden van xCloud-bèta.

Wat is xCloud Beta van Microsoft?

Toegang tot xCloud-bèta op verschillende apparaten
Foto: Microsoft

Met name is xCloud-bèta niet beschikbaar als app die u kunt downloaden van de iOS App Store, hoewel u dat wel kunt doen op Android. Dit komt omdat Apple consequent heeft geweigerd om cloud gaming-services zoals xCloud en Stadia in de App Store toe te staan ​​- daarbij verwijzend naar aansprakelijkheidskwesties.

Om dit te omzeilen, moet xCloud op iOS-apparaten worden geopend via een webbrowser zoals Safari (de standaardbrowser op uw iPhone of iPad). Dit is eenvoudiger dan het downloaden van een app – u hoeft alleen maar de xCloud-website te bezoeken om aan de slag te gaan.

Wat heb je nodig om lid te worden van xCloud Beta

Microsoft heeft verklaard dat het willekeurig uitnodigingen zal versturen naar bestaande leden van Xbox Game Pass Ultimate – de belangrijkste game-abonnementsservice van het platform.

Gerelateerd: Wat is Xbox Game Pass? Alles wat je moet weten

Bovendien moet u een inwoner zijn van een van de volgende landen om xCloud te gebruiken: Oostenrijk, België, Canada, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Ierland, Italië, Korea, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Slowakije, Spanje, Zweden, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

U moet de nieuwste versie van Safari, Google Chrome of Microsoft’s Edge-browser gebruiken. Helaas komen gebruikers die iOS 13 of eerder gebruiken niet in aanmerking voor deelname aan de xCloud-bèta.

Om erachter te komen op welke softwareversie uw iOS-apparaat draait, raadpleegt u het Apple ondersteuningspagina, Dat de menu’s beschrijft om te navigeren om de juiste instelling te vinden.

Wat u moet doen als u een uitnodiging krijgt

Naast een apparaat met Windows 10 of iOS 14, is de enige andere vereiste een sterke internetverbinding. Microsoft raadt aan dat uw verbinding minimaal 10 Mbps kan behouden. Verdubbel dat aantal echter – al was het maar om wat hoofdruimte te behouden voor de andere apparaten in uw huis.

Als je wifi gebruikt, overweeg dan om verbinding te maken met het 5 GHz-signaal van je router. Op nieuwere routers wordt dit weergegeven als een afzonderlijk Wi-Fi-netwerk, samen met het traditionele 2,4 GHz-netwerk.

Gerelateerd: Hoe een trage of onstabiele wifi-verbinding te repareren

Voor consoles heeft Microsoft ondersteuning toegevoegd voor aanraakbedieningen op iOS, hoewel ze in een webbrowser werken. Als je op zoek bent naar een meer verfijnde ervaring, kun je je Xbox-controller aansluiten op je iOS-apparaat.

Helaas heeft Microsoft geen toetsenbord- en muisondersteuning geïmplementeerd – wat betekent dat u zelfs op Windows 10 een console moet aansluiten.

Als je al een uitnodiging hebt ontvangen om deel te nemen aan het xCloud-bètaprogramma op iOS en Windows 10, ga dan naar Xbox.com xCloud-pagina Beginnen. Je moet inloggen op je account om te verifiëren of je in aanmerking komt, en daarna heb je toegang tot alle ongeveer 100 games die in je Xbox Game Pass Ultimate-abonnement zijn opgenomen.

xCloud Beta … Alleen voor nu uitnodigen

Xbox Game Pass op mobiel
Foto: Microsoft

Volgens Microsoft zouden bestaande abonnees automatisch een e-mail moeten ontvangen om deel te nemen aan het xCloud-bètaprogramma. Onder verwijzing naar de laatste baan van het bedrijf XboxWire:

Ons plan is om snel te herhalen en open te stellen voor alle Xbox Game Pass Ultimate-leden in de komende maanden.

Helaas is er niets dat u kunt doen totdat Microsoft besluit het bètaprogramma uit te breiden en een nieuwe golf van uitnodigingen verstuurt; Hopelijk gebeurt dit eerder eerder dan later.

Hoewel het Android-previewprogramma voor iedereen toegankelijk was, maakt dit uitnodigingssysteem het spelen van xCloud zeker ingewikkelder.

Cloud-spellen
Hoe cloud- en streaminggames werken op Stadia en xCloud

U hebt gehoord van Google Stadia en Microsoft xCloud-cloudgameservices, maar wat zijn dat en hoe werken cloudgames?

Lees het volgende


Over de auteur

.

READ  Microsoft voltooit de overname van Bethesda en belooft enkele exclusieve aanbiedingen voor Xbox en pc
Written By
More from Vanessa Hale

Speel de hele dag onophoudelijk uw favoriete mobiele games

Speel de hele dag onophoudelijk uw favoriete mobiele games Met globale lockdowns...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *