Apple’s Mac Mini vermoordt mijn Hackintosh

De M1-chip van Apple wordt geprezen als een sprong voorwaarts voor Macs. Maar het is de dood voor mijn Hackintosh.

appel

Een van mijn favoriete nerdspeeltjes staat op het punt in een relikwie te veranderen, en het is de schuld van Apple.

In 2016 was ik gefrustreerd Apple had niet bijgewerkt haar Mac Mini, iMac of Mac pro computers in minstens een jaar. Hoewel het bedrijf in een regelmatig tempo nieuwe iPhones, iPads, AirPods en MacBooks op de markt bracht, kregen de desktop-Macs niet dezelfde aandacht.

Ik wilde een goedkope multifunctionele machine waarop ik de komende jaren kon vertrouwen voor werk en ontspanning. Maar als ik de startprijs van $ 499 zou verlagen die Apple destijds voor zijn Mac Mini-computers wilde, zou ik het volledige bedrag betalen voor een machine waarvan de ingewanden meer dan twee jaar oud waren. Niet ok.

Dus besloot ik een van de nerdste dingen te doen die een techneut Apple-gebruiker kan doen: ik bouwde een pc.

Ik kocht alle onderdelen die ik nodig had, inclusief een opslagstation, systeemgeheugen en een grafische kaart. Vervolgens heb ik ze samengevoegd in een nogal generiek ogend hoesje. Toen heb ik Apple’s MacOS-software misleid om hem van stroom te voorzien.

Het project kostte ongeveer $ 800, vele nachten met loensen naar computercode en een paar gefrustreerde klappen op mijn toetsenbord, maar uiteindelijk had ik het gedaan.

img-1734

Apple’s M1-aangedreven Mac Mini van $ 699 is een goedkope machine met verrassend snelle chips.

En Ackerman / CNET

Ik had mijn doe-het-zelfcomputer veranderd in een Hackintosh.

Het is niet iets dat Apple ondersteunt, en het kan in strijd zijn met de MacOS-softwarelicentievoorwaarden. (Apple weigerde commentaar te geven op dit artikel.) Maar het eindresultaat was dat ik een desktop Mac-computer had op mijn voorwaarden. Ik had de controle bij Apple weggeworsteld.

Bovendien voelde ik me een winnaar. Overdag gebruikte ik mijn Hackintosh voor mijn werk, met alle gespecialiseerde Mac-software waarop ik vertrouw volg mijn takenlijsten, beheer mijn agenda’s en vind slimme GIF’s om te gebruiken in inactief geklets.

‘S Nachts schakelde ik het over op Microsoft Windows, dat meer dan 73% van de computers ter wereld aandrijft. Het is ook een van de weinige manieren om goed aangeschreven te spelen virtuele realiteit games zoals Valve’s sci-fi shooter Halfwaardetijd: Alyx, die CNET-zustersite GameSpot zojuist heeft genoemd spel van het jaar voor 2020.

En als een onderdeel, zoals de videokaart, gewoon niet genoeg doet, kan ik dat upgrade de machine met weinig gedoe. Nerd paradijs.

Helaas veranderde dat allemaal deze zomer toen Apple CEO Tim kookt liep het virtuele, livestream-podium van zijn bedrijf op en zei Macs waren voor altijd aan het veranderen. Hun microprocessing-hersenen, voorheen gemaakt door chipmaker Intel, werden vervangen door die van Apple speciaal ontworpen M1-chips in plaats daarvan. Apple zei dat het dit deed omdat de technologie achter zijn iPhones en iPads beter geschikt is voor Mac-computers dan de Intel-processors die Apple sinds 2006 gebruikt om Macs van stroom te voorzien.

“Vooruitgang van deze omvang komt alleen door het aanbrengen van gedurfde veranderingen”, zei Cook tijdens november evenement dat drie nieuwe apparaten aankondigt met de nieuwe M1-chips.


Nu aan het spelen:
Kijk dit:

Nieuwe M1 Macs zijn een enorme verschuiving voor Apple


5:51

De eerste Macs met de M1 bevatten een MacBook Air, een 13-inch MacBook Pro en een Mac Mini, allemaal uitgebracht in november. CNET-recensent Dan Ackerman zegt ze presteren veel beter dan hun voorgangers, zelfs beter dan Intel-gebaseerde Macs die eerder in 2020 zijn uitgebracht.

Helaas voor mij en vele andere Hackintoshers, jij kan de M1-chips van Apple niet kopen in je eentje. Wat betekent dat ik ze niet in mijn computer kan proppen en Apple’s MacOS-software voor de gek kan houden om erop te draaien.

Apple zei dat de overgang van Intel ongeveer twee jaar zal duren. Een paar jaar daarna zal het bedrijf naar verwachting stoppen met het upgraden van software voor Intel-aangedreven Macs.

Op dat moment is mijn Hackintosh-droom officieel voorbij.

Apple is berucht om hoeveel controle die het uitoefent over zijn apparaten. U kunt geen apps voor de iPhone of iPad downloaden, tenzij u door de App Store van Apple gaat, waar elk programma door het bedrijf wordt beoordeeld voordat het wordt gepost om te downloaden.

Het is geen verrassing dat Apple zijn computers nog steviger in de hand zou houden. Maar ik ben nog steeds verdrietig om Hackintoshes te zien verdwijnen.

Dus besloot ik nog een laatste hoera te bouwen. De meest glanzende nep-Apple die ik kon opbrengen.

Een hobby en een werkpaard

Intel-chip

Hackers hebben MacOS al meer dan een decennium laten werken op pc’s die worden aangedreven door Intel en Intel-geïnspireerde AMD-chips.

CNET

Het is de afgelopen jaren veel gemakkelijker geworden om een ​​Hackintosh samen te stellen. Dat is vooral te danken aan betere hacktools en actieve communities vol mensen die graag helpen. Sommigen van hen schrijven zelfs stapsgewijze handleidingen met lijsten van welke onderdelen u kunt kopen, hoe u ze moet configureren en wat u moet doen als ze niet werken.

Een van de mensen op wiens berichten ik ben gaan vertrouwen, is Mykola Grymalyuk, een 20-jarige student die informatica studeert (wat nog meer?) in Canada. Hij was bij Hackintoshing terechtgekomen via zijn stiefvader, die er zelf een had. Op een gegeven moment merkte Grymalyuk dat hij herstellende was van een medische episode, met veel tijd over.

“Ik lag constant in een ziekenhuisbed, ik kon niet echt veel lopen, kon niet echt veel doen, en ik voelde me een beetje waardeloos”, zei Grymalyuk. “Maar de Hackintosh-gemeenschap gaf me iets te doen.”

Hij merkte dat er niet veel up-to-date of uitgebreide handleidingen waren om mensen te helpen Hackintoshes te bouwen, dus besloot hij er zelf een te schrijven. Eerst maakte hij een lijst met videokaarten die het beste werkten met de software van Apple. Toen schreef hij over hoe je stukjes van je computer kunt aanpassen om alles beter te laten werken. En het meest nuttig voor mij, hij creëerde gedetailleerde gidsen om de apps en processen te helpen begrijpen die u moet volgen om in eerste instantie een Hackintosh op te zetten.

‘Van daaruit ging het gewoon spiraalsgewijs’, zei hij.

Eerder dit jaar bundelde hij zijn werk in een website die hij mede-oprichtte, genaamd Dortania. Het is vernoemd naar een bloem die zo obscuur is dat hij hoopte dat het zou betekenen dat de website gemakkelijk naar de bovenste link op Google zou kunnen schieten (dat deed het). De site heeft geen advertenties, en hij vraagt ​​geen geld. Hij moedigt mensen aan om te doneren Crohn’s en Colitis Canada.

8k-editing-pc-custom-build-scan-puget-5

Het bouwen van een aangepaste pc heeft voordelen, zoals het kunnen aanpassen van geheugen en grafische weergave. En het is te upgraden.

Andrew Hoyle / CNET

Hoe graag Grymalyuk er ook van geniet om zijn Hackintosh-instructiehandleidingen te lezen, hij weet dat de M1-chips van Apple betekenen dat het allemaal over vijf jaar zal eindigen. Tegen die tijd verwacht hij dat alle Macs en Mac-apps zijn overgeschakeld naar de chips van Apple. Op dat moment zal Apple waarschijnlijk beginnen met het uitfaseren van software-updates voor Intel-computers, aangezien het ze toch niet meer zal verkopen.

Als een zelfverklaarde fan van Apple-producten, zei Grymalyuk dat hij onlangs mensen heeft geholpen om oudere Mac-software op nieuwe computers te gebruiken en anderen te helpen nieuwe Apple-software op oudere Mac-computers te gebruiken.

Zijn droom is om al deze kennis te kanaliseren in het schrijven van documentatie voor andere technische producten. Hij wil mensen helpen de details te begrijpen van wat hun computers drijft, of ze nu door Apple zijn gemaakt of niet.

“Ik wil lesgeven, niet alleen het eindresultaat bereiken”, zei hij. “Ik wil dat mensen hun machines onderhouden. Als je weet wat kapot gaat, hoe hij kapot gaat en wat je moet repareren, heb je het gevoel: ‘Wauw, ik kan deze machine helemaal alleen onderhouden. Ik heb geen externe hulp nodig.'”

Mijn laatste Hackintosh

hackintoshsherr11.jpg

Het is misschien aanzienlijk lelijker dan een Mac, maar het draait op de software van Apple.

Ian Sherr

Ik werd geïnspireerd om mijn nieuwste Hackintosh te bouwen vanwege de M1 Macs. Ik besloot om een ​​machine te maken met de nieuwste hersenen op het gebied van microprocessing en meer dan twee keer zoveel opslagruimte als de 1 terabyte Ik gebruik vandaag. Ik heb ook een vergelijkbare AMD grafische kaart gekozen als de nieuwste Mac Pro-computers, om ervoor te zorgen dat deze gemakkelijker werkt met MacOS. Ik wilde ervoor zorgen dat deze machine in ieder geval de komende jaren aan mijn behoeften zou voldoen.

Als ik vastloop, ben ik dankbaar dat ik de gemeenschap van Hackintoshers heb om te helpen bij het oplossen van alle bugs die ik tegenkom. Websites zoals Grymalyuk’s Dortania, Reddit’s Hackintosh-gemeenschap en tonymacx86 zijn nog steeds populair. Net als YouTube-kanalen Snazzy Labs, die Hackintoshes bespreken om de zoveel tijd. Sommige van deze gemeenschappen zagen zelfs pieken in de belangstelling toen Apple zijn eerste M1-computers in november uitbracht – gedeeltelijk omdat mensen nieuwsgierig zijn naar hoe hackintoshers zich voorbereiden op het moment waarop MacOS niet langer werkt op Intel-chips.

“Er is nog steeds een bloeiende wereldwijde gemeenschap van actieve hackers”, zegt Tonymacx86. De persoon achter de gebruikersnaam en de website blijft liever anoniem om zowel overijverige fans als tegenstanders te vermijden.

Tonymacx86 zegt dat nadat Apple Hackintoshes volledig heeft afgesloten, de websites en gidsen waarschijnlijk zullen worden omgevormd tot eerbetoon aan de meer dan tien jaar die mensen hebben besteed aan het bouwen van deze Frankenstein-achtige machines. Ze zullen waarschijnlijk ook ondersteuningsgemeenschappen worden voor mensen die hun computer vasthouden na de tijd dat ze software-updates van Apple kunnen krijgen.

Op dat moment zal ik waarschijnlijk klaar zijn met hacken. Ik weet dat ik op een dag de machine die ik zojuist heb gebouwd, niet soepel kan laten draaien met MacOS. Als die tijd aanbreekt, moet ik een Mac van Apple kopen als ik de software van het bedrijf wil blijven gebruiken.

Hopelijk zullen de computers van Apple tegen die tijd niet zo teleurstellend verouderd zijn als toen ik begon.

READ  Caviar lanceert $ 6.000 + aangepaste iPhone 12 Pro met fragment van Steve Jobs 'originele coltrui ingebed in Apple-logo
Written By
More from Lesley Curry

De Crown Tundra-trailer heeft een nieuwe kijk op Legendaries

Nintendo en Game Freak hebben een nieuwe uitgebracht Pokemon zwaard en Pokemon...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *