Apple’s radicale MacBook Pro kan Microsoft nachtmerries bezorgen

appel is overstappen van Intel-gebaseerde Macs naar ARM-gebaseerde chipsets op basis van zijn eigen ontwerp. Dat ontsluit een aantal voordelen, waaronder efficiëntere processors, beter stroomverbruik en lagere temperaturen, die allemaal ongelooflijk aantrekkelijk zijn voor mobiele apparaten.

Dat is een van de vele redenen waarom ARM een dominante kracht is op mobiele apparaten. De vraag is nu of ze de sprong kunnen maken, niet alleen naar desktopcomputers, maar ook om de sprong te maken en de ultieme prestaties te leveren die door ervaren gebruikers worden geëist.

Daarom vind ik de discussies voorbij Apple brengt later deze maand zowel een MacBook als een MacBook Pro uit en moet één probleem oplossen. Wat gaat de ‘Pro’ in de MacBook Pro plaatsen? En wat

Apple heeft in het openbaar weinig gezegd over het project, anders dan om een ​​ruwe tijdschaal te bevestigen op WWDC 2020, en om Mac Mini-stijl ARM-aangedreven ‘Overgangskits voor ontwikkelaars‘vermoedelijk onder zeer strikte NDA’s om toe te staan ​​dat apps opnieuw worden gecodeerd en geoptimaliseerd voor macOS op ARM.

De impliciete belofte is dat het nieuwe macOS op ARM-platform, en dus de nieuwe Mac-laptops, elk programma gaan draaien dat de huidige Macs vanaf 2020 kunnen draaien. Dat is een grote vraag, vooral direct uit de doos. En degenen die worden uitgevoerd, bereiken mogelijk niet dezelfde prestatieniveaus die onder emulatie draaien als op het native platform. Dit is geavanceerd, en dat is niet altijd even soepel, zoals Microsofts Surface Pro X heeft aangetoond.

In termen van mogelijkheden, Ik verwacht dat de MacBook met één naam een ​​vergelijkbare ervaring biedt als de Surface Pro Xl de first-party apps werken soepel en bieden een bijpassende ervaring; apps van derden die speciaal voor ARM zijn ontworpen, hebben een vergelijkbare standaard; en emulatie voor de uitgebreide backcatalogus zal een aantal problemen hebben en niet op ‘volle’ snelheid draaien. Deze MacBook zal ook een uitstekende ‘cloud-client’-machine zijn, net als de Pro X.

Terwijl we wachten op de benchmarks van de op maat ontworpen SQ2-chip van Microsoft in de bijgewerkte Surface Pro X-machines, wat gaat Apple leveren met de MacBook Pro op ARM?

Het achtervoegsel ‘Pro’ weegt, vooral in de macOS-wereld. Het is geen lichtgewicht laptop voor dagelijks gebruik, het is niet iets dat zich richt op cloud computing en leven in de webbrowser, en het is zeker geen goedkope laptop om overal mee naartoe te nemen. Het is een grom van een laptop die is afgestemd op zwaar mediawerk met talloze afbeeldingen, voor het gooien van 1080p (en in toenemende mate 4K) video voor bewerking, om te fungeren als de primaire machine voor softwareontwikkeling.

Dus hoe gaat het met een MacBook Pro op ARM?

Dit is misschien wel de grootste vraag die Apple moet beantwoorden. Zoals het er nu uitziet, kan een macOS op ARM-apparaat de zware werklast opvangen die wordt verwacht van een Pro-machine en de voordelen bieden die inherent zijn aan ARM?

Als Apple dit bij de aanstaande lancering kan beheren (en hoewel er niets te zeggen valt dat het niet kan, is er ook niets kwantificeerbaars om te zeggen dat het zal gebeuren), zal het Mac-platform iets hebben dat het Windows 10-platform nog niet heeft aangetoond. Dat zou Apple de komende twee jaar een aanzienlijke voorsprong geven op het gebied van ARM-gebaseerde computers en de door ARM aangedreven Surface-machines achter zich laten.

Of wordt de MacBook Pro op ARM gewoon de MacBook op ARM waar je meer voor betaalt een iets snellere processor, verhoogde opslag, en een helderder scherm?

Lees nu meer over de Surface Pro X en hoe deze zich zou kunnen meten met de nieuwe laptops van Apple …

READ  De ontwikkelaar van Terraria zegt dat de lancering van Stadia zal doorgaan nu het geschil met Google • Eurogamer.net is opgelost
Written By
More from Lesley Curry
Microsoft brengt een noodpatch uit voor Windows om kritieke ‘PrintNightmare’-kwetsbaarheid te verhelpen
Microsoft is begonnen met het uitrollen van een noodpatch voor Windows om...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *