Japanse Sharp Aquos R7 is een remedie voor slecht smartphone-ontwerp

Zoom / Sharp Aquos R7.

scherp

De laatste vermelding in onze doorlopende berichtgeving over “The Cool Phones You Can’t Buy in the US” is: Sharp Aquos R7.

Deze telefoon arriveert in juli in Japan en is het bewijs dat je een smartphone kunt maken die opvalt in deze tijd. Sharp is geen onbekende voor Unieke ontwerpenEn met de R7 corrigeert het veel van de verbijsterende ontwerpbeslissingen van andere smartphonefabrikanten.

Eerst de snor zijn richting voortzetten Om de zeer massieve camerasensoren in zijn smartphones op te laden. De achterkant van de telefoon wordt gedomineerd door een enkele 47,2-megapixel camera met een 1-inch sensor en een grote lens. De meeste smartphonefabrikanten leveren drie tot vier kleine en twijfelachtig bruikbare camera’s aan de achterkant van hun apparaten, maar Sharp geeft mensen een gigantische camera, die het potentieel heeft om foto’s van betere kwaliteit te produceren.

Naast de enorme camerasensor zit een kleine 2 megapixel sensor, maar Google’s vertaling van de productpagina noemt het een “afstandssensor”, dus het ziet er niet naar uit dat je er foto’s mee kunt maken.

Het scherm is ook iets om over naar huis te schrijven. De telefoon heeft een 6,6-inch Sharp, 2730 x 1260 IGZO OLED met een best-in-class 240Hz verversingssnelheid. Het beste van alles, de show peil, in tegenstelling tot andere toonaangevende Android-fabrikanten, die erop staan ​​een gebogen scherm te gebruiken dat de zijkanten van het scherm vervormt. Geen enkele fabrikant heeft ooit uitgelegd welke voordelen een gebogen scherm met zich meebrengt.

Kijk naar die camera!  Kijk naar dat prachtige flatscreen en die redelijk grote randen.
Zoom / Kijk naar die camera! Kijk naar dat prachtige flatscreen en die redelijk grote randen.

scherp

De Snapdragon 8 Gen 1 zal de uitdaging moeten aangaan om Android met 240 fps te leveren (veel succes daarmee). Andere specificaties zijn onder meer 12 GB RAM, 256 GB opslagruimte en een batterij van 5.000 mAh. Er is een microSD-slot, IP68 stof- en waterbestendigheid, een 12 MP camera aan de voorkant en een USB-C-poort. Sharp vond ruimte voor een overhead koptelefoonaansluiting.

READ  Hoera! Universal Studios Hollywood krijgt zijn eigen Super Nintendo World

Een andere coole functie die je blijkbaar op moeilijk te vinden smartphones kunt krijgen, is de “3D Sonic Max”-vingerafdruksensor van Qualcomm. De in-display vingerafdruksensor maakt naam door erg groot te zijn. Sharp specificeert de grootte niet, maar Vorige aanbiedingen Aangegeven dat de sensor groot genoeg is om te passen twee vingers. Het grootste probleem met in-screen vingerafdruksensoren is dat het glazen scherm, dat geen haptische indicatie heeft van waar u uw vinger moet plaatsen, het gemakkelijk maakt om de sensor te missen en uw vingerafdruk niet kan lezen. Gewoon alles groter maken is een voor de hand liggende (zij het dure) manier om in-display vingerafdruksensoren betrouwbaarder te laten werken. Qualcomm kondigde deze sensor in 2019 aan en het aantal telefoons dat het sindsdien heeft gebruikt, is onverklaarbaar in enkele cijfers.

Al met al ziet de R7 eruit als een zeer interessante tegeltelefoon die de meeste dingen oplost waar we gewoonlijk over klagen in recensies. Eén grote camera, een grote vingerafdruksensor, een flatscreen en een koptelefoonaansluiting? Alsjeblieft, andere smartphonefabrikanten, zonder opmerkingen.

Written By
More from Lesley Curry
De nieuwste concepttelefoon van OnePlus is een 8T die van kleur verandert en beweging volgt
OnePlus heeft een nieuw concepttelefoon om te pronken, wat de manier is...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *