Ashok Gehlot claimt dubbele standaarden in het verzet van BJP tegen de fusie van MLA’s

De petitie van de BJP’s Madan Dilawar bij het Rajasthan High Court stelt dat de fusie onwettig is (Bestand)

Jaipur:

Rajasthan Chief Minister Ashok Gehlot, die met een krappe meerderheid wordt achtergelaten na een opstand van zijn ontslagen plaatsvervanger Sachin Pilot, sloeg vandaag de BJP vanwege zijn verzoekschrift voor de rechtbank waarin de fusie van zes Bahujan Samaj Party (BSP) MLA’s in het congres werd betwist. jaar.

De Chief Minister beschuldigde de BJP van “dubbele standaarden”, en herinnerde de partij eraan dat vier Rajya Sabha-leden van de Telugu Desam-partij (TDP) van Chandrababu Naidu vorig jaar erin zijn opgegaan.

‘Vier parlementsleden van TDP zijn van de ene op de andere dag gefuseerd met BJP in Rajya Sabha. Die fusie is juist en de fusie van zes MLA’s met het congres in Rajasthan is verkeerd?’ – Ashok Gehlot tweette in het Hindi. Hij vroeg zich af wat er met de BJP’s is gebeurd ‘‘Chaal-Charitra-Chehra” (gedrag en karakter) op dat moment.

De zes MLA’s, die bij de Rajasthan-verkiezing van 2018 als BSP-kandidaten wonnen, zijn in september vorig jaar opgegaan in het congres, wat het aantal gehots van de heer in de 200 leden tellende vergadering op 107 bracht. De heer Gehlot eist de steun van 102 MLA’s op na de opstand. Als hij er nog zes verliest, zal het moeilijk voor hem zijn om aan de macht te blijven.

Het verzoekschrift van Madan Dilawar van de BJP bij het Rajasthan High Court stelt dat de fusie onwettig is, aangezien de BSP van Mayawati op nationaal niveau een afzonderlijke entiteit blijft. Later diende de BSP ook een verzoekschrift in.

READ  The Last of Us 2 Star Laura Bailey was een geheim in de eerste game

Mayawati vertelde de media dat ze eerder naar de rechtbank had kunnen gaan, maar ze wachtte op het “juiste moment om het congres en Ashok Gehlot een lesje te leren”.

De heer Gehlot sloeg terug en beschuldigde de BSP-chef van een nexus met de BJP om het congres te richten.

“De fusie kan plaatsvinden met een tweederde meerderheid. Hier waren alle zes MLA’s samengevoegd, dus de klacht van Mayawati is niet gerechtvaardigd omdat het niet om twee MLA’s ging, maar om alle MLA’s”, zei Gehlot donderdag.

“Dit is het spel van de BJP, waar het hele land naar kijkt. Sommige van onze collega’s zijn hierbij betrokken”, voegde hij toe, verwijzend naar Sachin Pilot en 18 andere congresrebellen.

De Hoge Raad heeft kennisgevingen gedaan aan de Rajashan-spreker en de zes MLA’s.

Written By
More from Aubrey Mason
US COVID-19 pandemie in ‘nieuwe fase’ naarmate de gevallen toenemen
Dr. Deborah Birx, de coördinator van de taskforce coronavirus van het Witte...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *