Over de beweringen van het Karnataka-congres eist BJP “Onvoorwaardelijke verontschuldiging”

Over de beweringen van het Karnataka-congres eist BJP "Onvoorwaardelijke verontschuldiging"

DK Shivakumar en Siddaramaiah van het congres hadden vermeend corruptie door de BJP in Karnataka

Bengaluru:

Karnataka BJP stuurde vrijdag juridische kennisgevingen naar congresleiders DK Shivakumar en Siddaramaiah over “ongegronde” beschuldigingen van corruptie bij de aanschaf van medische apparatuur en benodigdheden die nodig zijn om de COVID-19-uitbraak in de staat te bestrijden.

De BJP heeft ook een onvoorwaardelijke verontschuldiging geëist van de heer Shivakumar, hoofd van de staatseenheid van het congres, en de heer Siddaramaiah, leider van de oppositie. Als er geen verontschuldiging en intrekking van alle beschuldigingen uitblijft, verklaarde de BJP-aankondiging verder dat “passende juridische stappen” zullen worden ingesteld tegen beide congresleiders.

‘Aan de ene kant zeggen Shivakumar en Siddaramaiah dat de regering ondanks het schrijven van twintig brieven geen informatie deelde. Waar haalde je dit cijfer vandaan toen de regering geen informatie deelde? Wie heeft je dat gegeven?’ De algemeen secretaris van BJP, N Ravi Kumar, die beide berichten heeft ingediend, eiste van het congres, volgens persbureau PTI.

“Hoe zeiden ze dat Rs 4.167 crore is uitgegeven? Onze regering, ministers en Chief Minister hebben allemaal gezegd dat er niet veel is uitgegeven”, zei N Ravi Kumar.

‘De beschuldigingen zijn het meest ongegrond, onverantwoordelijk en verre van de waarheid’, voegde hij eraan toe, en verklaarde dat ze waren gemaakt met de bedoeling het volk te misleiden en het imago van eerste minister BS Yediyurappa en zijn regering te belasteren.

De heer Shivakumar en de heer Siddaramaiah hebben 15 dagen de tijd gekregen om op de aankondigingen te reageren.

Vorige week beweerde de heer Siddaramaiah dat de totale COVID-19-gerelateerde uitgaven van de BJP-regering in Karnataka Rs 4.167 crore bedroegen, waarvan ten minste Rs 2.000 was “gepot” door ministers en ambtenaren.

READ  Arizona Fall League 2022 spel

De heer Siddaramaiah eiste een onderzoek door een zittende rechter van de High Court.

Maar liefst vijf Karnataka-ministers zeiden dat de totale uitgaven van de staat slechts Rs 2.118 crore bedroegen, met Rs 1.611 crore bedoeld voor noodmaatregelen en Rs 506 crore voor de aanschaf van medische apparatuur.

De COVID-19-crisis in Karnataka is de afgelopen weken zorgwekkender geworden, met 6.128 gevallen die donderdag werden gemeld – de grootste eendaagse piek. De vorige grootste eendaagse piek was op 28 juli 5.536 gevallen.

Over het algemeen heeft de staat meer dan 1,18 lakh-gevallen, waarvan 2.230 sterfgevallen en bijna 70.000 actieve infecties.

Staatshoofdstad Bengaluru ontwikkelt zich snel als een van de zwaarst getroffen metropolen van het land; van de zaken op donderdag waren er meer dan 2.200 afkomstig uit het stadsdeel van de stad, wat het totaal op bijna 54.000 brengt.

Met input van PTI

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *