Ashok Gehlot-kabinet komt tegemoet aan de vragen van gouverneur Kalraj Mishra over congresbijeenkomsten

Rajasthan: Chief Minister Ashok Gehlot zei maandag dat hij met PM Modi had gesproken.

Jaipur:

De premier van Rajasthan, Ashok Gehlot, vergadert zijn kabinet een dag nadat de gouverneur zijn verzoek om een ​​assemblagesessie van vrijdag heeft teruggestuurd onder drie voorwaarden, waaronder een opzegtermijn van 21 dagen en een coronavirusplan.

Maandag schreef gouverneur Kalraj Mishra aan de eerste minister dat hij niet tegen het bijeenroepen van een vergadering was. Hij beantwoordde het voorstel van de heer Gehlot en stelde drie vragen.

“De Raj Bhavan (gouverneur) geeft het startsein om de Vergadering bijeen te roepen, rekening houdend met de gemaakte suggesties”, schreef de heer Mishra.

Hij vraagt ​​of de Chief Minister een truststem wil uitbrengen, want als dat het geval is, is een opzegtermijn van 21 dagen niet nodig. “Wilt u een motie van vertrouwen indienen? Omdat het niet in het voorstel wordt genoemd, maar u in het openbaar verklaringen aflegt (meneer Gehlot) dat u een motie van vertrouwen wilt indienen,” vroeg de heer Mishra.

De gouverneur zei ook dat het tijdens de pandemie moeilijk zou zijn om op korte termijn alle MLA’s op te roepen. ‘Kunt u overwegen om de MLA’s 21 dagen van tevoren op de hoogte te stellen?’ – vroeg zijn briefje.

Zijn derde vraag was hoe de sociale afstand tijdens de sessie behouden blijft.

Toen hij vrijdag het eerste voorstel van de heer Gehlot verwierp, had de gouverneur zes redenen gegeven. Hij had gezegd dat het voorstel geen agenda of datum vermeldde en hij had er ook op gewezen dat een zaak in behandeling was bij het Hooggerechtshof.

READ  VR-arcade opent in Breda: 'Wij bieden geen games, maar ervaringen' | Breda vandaag

Om dat bezwaar aan te pakken, heeft de Rajasthan-spreker een verzoekschrift ingediend bij het Hooggerechtshof met betrekking tot zijn bevoegdheden om rebellen-MLA’s te diskwalificeren.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *