Moderna, Pfizer starten beslissende COVID-19-vaccinproeven, oogjaareinde lanceringen

Moderna, Pfizer starten beslissende COVID-19-vaccinproeven, oogjaareinde lanceringen

Moderna Inc en Pfizer Inc lanceerden twee onderzoeken met 30.000 proefpersonen van COVID-19-vaccins die de weg zouden kunnen banen voor goedkeuring door de regelgeving en wijdverbreid gebruik tegen het einde van dit jaar, aldus de bedrijven maandag.

De proeven, die beide op maandag zijn aangekondigd, zijn de eerste onderzoeken in een laat stadium die worden ondersteund door de inspanningen van de Trump-regering om de ontwikkeling van maatregelen tegen het nieuwe coronavirus te versnellen, en hopen dat een effectief vaccin de pandemie zal helpen beëindigen.

De voorraad Moderna steeg met 9%. Het aandeel van Pfizer steeg met 1,6% in de handel na sluitingstijd en zijn partner BioNTech, die het vaccin ontwikkelde, steeg met 4,2%. Beide vaccinkandidaten vertrouwen op een nieuwe technologie die snellere ontwikkeling en productie mogelijk maakt dan traditionele vaccinproductiemethoden, maar die geen uitgebreide staat van dienst heeft.

Zogenaamd mRNA, of synthetisch messenger-RNA (mRNA), leert het immuunsysteem het coronavirus te herkennen en te neutraliseren door het oppervlak na te bootsen. Moderna, dat nog nooit een vaccin op de markt heeft gebracht, heeft bijna $ 1 miljard ontvangen van de Amerikaanse overheid, die verschillende vaccinkandidaten helpt financieren in het kader van het Operation Warp Speed-programma.

Pfizer heeft een overeenkomst gesloten om vaccins te verkopen voor 50 miljoen mensen in de VS.

Pfizer heeft een overeenkomst gesloten om vaccins te verkopen voor 50 miljoen mensen aan de Amerikaanse regering voor ongeveer 2 miljard dollar, als het vaccin effectief is. Meer dan 150 kandidaten voor het coronavirusvaccin bevinden zich in verschillende stadia van ontwikkeling, met ongeveer twee dozijn prospects die al testen op mensen uitvoeren.

READ  Mike Malone zegt dat de Nuggets D'Angelo Russell van de grond speelden in Game 1

Johnson en Johnson lanceren deze week klinische onderzoeken in de Verenigde Staten en zouden al in september een grotere, laat stadiumstudie kunnen starten. De Britse medicijnfabrikant AstraZeneca Plc zei dat het deze zomer grootschalige Amerikaanse proeven zal beginnen met het vaccin dat in ontwikkeling is met onderzoekers van de universiteit van Oxford.

Pfizer

Reuters

“Het hebben van een veilig en effectief vaccin tegen het einde van 2020 is een rekbaar doel, maar het is het juiste doel voor het Amerikaanse volk”, zei de directeur van de National Institutes of Health (NIH), Francis Collins, in een release waarin de start van Moderna’s grote fase werd aangekondigd. III proef.

Fabrikanten voeren de productie op terwijl tests worden uitgevoerd om zo snel mogelijk te reageren op virussen, die zich nog steeds snel over de hele wereld verspreiden. COVID-19 heeft wereldwijd bijna 650.000 mensen gedood en de economie geteisterd.

Moderna zou tientallen miljoenen doses klaar kunnen hebben wanneer en als het vaccin als veilig en effectief wordt beschouwd, vertelde Collins aan verslaggevers tijdens een oproep. Pfizer zei dat als de proef succesvol was, zij in oktober regelgevende goedkeuring zou kunnen krijgen en tegen het einde van het jaar vaccins zou kunnen leveren aan 50 miljoen patiënten, elk met twee doses.

Pfizer streeft naar ongeveer 1,3 miljard doses tegen het einde van 2021 en Moderna streeft naar 500 miljoen-1 miljard doses per jaar, te beginnen in 2021, zei Stephane Bancel, CEO van Moderna, tijdens de oproep. De laat-stadiumstudies zijn bedoeld om de veiligheid van vaccins te evalueren en te bepalen of ze symptomatische COVID-19 kunnen voorkomen.

READ  Capcom hint mogelijk naar Akuma's officiële releasedatum voor Street Fighter 6, waarbij de trailer van de game waarschijnlijk dit weekend verschijnt.

Anthony Fauci, de beste Amerikaanse functionaris voor infectieziekten, zei dat een uitslag van het Moderna-proces in november of zelfs eerder zou kunnen plaatsvinden. Fauci zei dat hij “niet bijzonder bezorgd” was over de veiligheid van het vaccin na het zien van gegevens van eerdere, kleinere onderzoeken. Hij zei ook dat hij president Donald Trump op de hoogte had gebracht van het proces op maandag bij het Oval Office.

Terwijl andere bedrijven klaar waren met inentingen, zei het COVID-19 Preventienetwerk, een door de Amerikaanse overheid gefinancierd programma gevormd door de NIH, dat het van plan is een grootschalige klinische proef uit te voeren van een COVID-19-vaccinkandidaat met elke maand minstens 30.000 deelnemers door val.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *