Ashok Gehlot kan MLA’s opnieuw verschuiven en beweert dat de handel in paarden stijgt

Ashok Gehlot kan MLA’s opnieuw verschuiven en beweert dat de handel in paarden stijgt

Rajasthan Crisis: Ashok Gehlot, die graag zijn meerderheid wilde bewijzen, wilde een sessie vanaf vandaag,

Jaipur / New Delhi:

Bijna 100 Rajasthan Congress MLA’s, die in een hotel in de buurt van Jaipur hebben verbleven sinds Sachin Pilot een opstand tegen Chief Ashok Gehlot lanceerde, zullen vandaag waarschijnlijk met een speciale vlucht naar een andere stad worden verplaatst.

De MLA’s – Ashok Gehlot beweert dat de steun van 102 – tot 14 augustus op een andere locatie zal worden afgezonderd, wanneer de bijeenkomst in Rajasthan begint.

De Chief Minister bereidt zich naar verluidt voor op een vertrouwensstemming tijdens de sessie, die werd genoemd nadat gouverneur Kalraj Mishra meerdere voorstellen had afgewezen. Noch Ashok Gehlot, noch het congres hebben officieel een krachttest voorgesteld, ook al staat het centraal in hun strategie om de rebellen aan te pakken die het voortbestaan ​​van de regering bedreigen.

Gisteren verdubbelde de Chief Minister zijn beweringen dat het rebellenkamp van Sachin Pilot samenwerkt met de BJP om MLA’s om te kopen om over te steken. Het “percentage MLA’s” was gestegen sinds de assemblagesessie werd aangekondigd, zei hij.

“Nadat de assemblagesessie gisteravond werd aangekondigd, zijn de tarieven voor de handel in paarden gestegen. Eerder was de eerste aflevering van Rs 10 crore en de tweede van Rs 15 crore. Nu is het onbeperkt geworden en iedereen weet wie er aan paardenhandel doet ‘, Zei de heer Gehlot tegen verslaggevers.

De heer Gehlot, die graag zijn meerderheid wilde bewijzen, wilde vanaf vandaag een sessie, maar stemde uiteindelijk in met de voorwaarde van de gouverneur van een opzegtermijn van 21 dagen.

READ  Niet uitgebrachte game Volt By Mafia 3 Studio Hangar 13 geannuleerd

Toen de gouverneur zijn vierde voorstel goedkeurde, zei de heer Gehlot dat hij vertrouwen had in zijn meerderheid en dat hij het op elk moment kon bewijzen, zij het na “21 dagen of 31 dagen”.

De eerste minister, die zijn kudde streng bewaakt, is van mening dat hij op dit moment een vertrouwensstemming kan winnen. Hij heeft een smalle voorsprong – één boven de meerderheidsmarkering van 101 in de 200 leden tellende vergadering.

De rebellen betwisten dat en staan ​​erop dat ten minste 30 MLA’s aan hun kant staan. Tot dusver hebben slechts 19, inclusief Sachin Pilot, het officieel gemaakt.

Een rechtszaak over zes voormalige MLA’s van de Bahujan Samaj-partij (BSP) die in het congres zijn opgegaan, kan van invloed zijn op de cijfers van de heer Gehlot. Het Rajasthan High Court heeft gisteren kennisgevingen gedaan over verzoekschriften van de BSP en BJP die de fusie aanvechten.

MLA’s op Team Pilot zeiden gisteren dat ze de sessie zouden bijwonen. “Natuurlijk zullen we aanwezig zijn”, vertelde een rebellen-MLA’s aan NDTV.

Als de rebellen de sessie niet bijwonen, worden ze gediskwalificeerd omdat ze een feestzweep trotseren.

Ze vechten momenteel tegen de stappen van spreker CP Joshi om ze te diskwalificeren op basis van een klacht van het Congres waarin ze worden beschuldigd van anti-partijactiviteiten.

Als ze naar huis gaan en tegen de regering van het Congres stemmen, kan de heer Gehlot in grote problemen komen. De rebellen worden gediskwalificeerd omdat ze hun partijzweep trotseren, maar de regering zal vallen als een meerderheid van het huis tegen de regering stemt, volgens de regels.

READ  Final Fantasy XIII komt op 2 september naar Xbox Game Pass

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *