Ashok Gehlot ontmoet gouverneur, BJP, klaar om vertrouwen te zoeken

Ashok Gehlot ontmoet gouverneur, BJP, klaar om vertrouwen te zoeken

De BJP heeft de ontwikkelingen in Rajasthan tot dusver scherp gevolgd.

New Delhi:

Een vloertest om de cijfers van de Ashok Gehlot-regering in Rajasthan te bewijzen, is de enige manier om vooruitgang te boeken, zei de BJP vandaag, terwijl het congresaantal snel begon te krimpen met meer afvalligheden. ‘Alleen een vloertest kan de cijfers bewijzen’, zei de BJP, die de ontwikkelingen tot dusver scherp heeft gevolgd. De heer Gehlot, die beweert de meerderheid te bezitten, is op bezoek geweest bij gouverneur Kalraj Mishra. Senior BJP-leider Om Mathur, die de leiding heeft over Rajasthan, is vertrokken naar Jaipur, waar een topvergadering plaatsvindt.

Na een vergadering van de wetgevende partij gisteren beweerde het congres de steun te hebben van 106 MLA’s in het 200 leden tellende huis, waar de meerderheid 101 is. Maar vanmorgen verlieten nog drie MLA’s het Gehlot-kamp, ​​waardoor zijn aantal naar beneden kwam. tot 100, zeiden bronnen.

Het Sachin Pilot-kamp, ​​dat beweert de steun te hebben van 30 MLA’s, heeft gisteren een video vrijgegeven met 16 MLA’s die op een niet nader genoemde locatie zitten.

Piloot en twee ministers zijn ontslagen uit de regering van Ashok Gehlot, omdat de 42-jarige vanochtend de tweede vergadering van het congres vanmorgen oversloeg.

Tijdens een persconferentie zei het congres dat de BJP de heer Pilot heeft “verstrikt” om de regering van zijn partij in Rajasthan neer te halen. De partij heeft de BJP ook beschuldigd van pogingen om de regering ten val te brengen door middel van “geldmacht”. De heer Gehlot had eerder gezegd dat de MLA’s 15 cent werd aangeboden om van kamp te wisselen – een beschuldiging die de BJP heeft ontkend.

READ  Dead by Daylight-ontwikkelaar kondigt kleurenblindmodus aan te midden van controverse

De heer Pilot heeft ontkend dat hij toetreedt tot de BJP. Hij heeft ook de herhaalde eisen van het Congres genegeerd dat hij de topleiders moet ontmoeten en verschillen moet oplossen.

De BJP, die regeringen in staten als Karnataka en Madhya Pradesh vormde na grootschalige afvallingen, heeft ontkend dat er gesprekken met de heer Pilot hebben plaatsgevonden.

Maandag, echter, heeft de hoge leider en minister van Vakbond Uma Bharti een open uitnodiging aan de heer Pilot gedaan, zeggende: “Zowel Sachin als Jyotiraditya Scindia zijn als mijn neefjes. Als Sachin hier komt (in de BJP) zullen we heel gelukkig zijn”.

In maart was Jyotiraditya Scindia van partij gewisseld met 22 MLA’s, waardoor de regering van het Congres onder leiding van Kamal Nath in Madhya Pradesh ten val kwam.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *