Ghislaine Maxwell-aanklacht: Aanklagers willen dat ze gevangen wordt gezet, omdat ze zegt dat ze een vluchtrisico loopt

Jeffrey Epstein-medewerker Ghislaine Maxwell rekende: Live updates

‘De slachtoffers zullen niet worden berecht als de beklaagde de kans krijgt om de jurisdictie te ontvluchten, en er is alle reden om te denken dat ze dat precies zal doen als ze wordt vrijgelaten’, schreven de aanklagers maandag in een rechtbank.

Aanklagers van het Amerikaanse advocatenkantoor in Manhattan hebben de rechter gevraagd om Maxwell vast te houden, die werd gearresteerd op beschuldiging die zij hielp bij het rekruteren, verzorgen en uiteindelijk misbruiken van minderjarigen, en zei dat ze een extreem vluchtrisico loopt met drie paspoorten en meerdere buitenlandse bankrekeningen.

Maxwell staat gepland om via video te verschijnen voor een federale rechter op dinsdag. Ze heeft elk wangedrag ontkend.

Ten minste één van de vermeende slachtoffers van Maxwell wordt verwacht tijdens de hoorzitting te spreken en te vragen dat zij wordt vastgehouden, aldus de aanklagers. Ze merkten ook op dat sinds de arrestatie van Maxwell andere mensen informatie hebben verstrekt.

In de aanvraag van maandag zeiden aanklagers dat haar voorstel voor huisbeperking, GPS-tracking en een obligatie van $ 5 miljoen, gedeeltelijk beveiligd met een eigendom in het Verenigd Koninkrijk, “niets” waard is.

Ze zeiden dat Maxwell heeft laten zien dat hij zich goed kan verbergen. Toen FBI-agenten Maxwell op 3 juli gingen arresteren in een herenhuis in New Hampshire, vluchtte Maxwell, in plaats van het bevel van de agent te volgen om de deur te openen, naar een andere kamer en sloot de deur achter haar, volgens de rechtbank. Nadat de FBI de deur had doorbroken, vonden ze Maxwell binnen en arresteerden haar.

READ  Spelunky 2: Heel zorgvuldig op zoek naar geheimen

‘Terwijl de agenten het huis door een beveiliging controleerden, zagen ze ook een in aluminiumfolie gewikkelde mobiele telefoon op een bureau, een schijnbaar misleidende poging om detectie te omzeilen, niet door de pers of het publiek, wat natuurlijk niet zou kunnen om haar telefoon te traceren of haar communicatie te onderscheppen, maar door wetshandhavers ‘, schreven de aanklagers.

De broer van Maxwell huurde voormalige leden van het Britse leger in om zijn zus te bewaken op het terrein van New Hampshire, aldus openbare aanklagers. Maxwell heeft een van de bewakers een creditcard verstrekt, in naam van de naamloze vennootschap die de eigendom van $ 1 miljoen heeft gekocht in een contante deal, om namens haar aankopen te doen, aldus de aanklagers.

‘Zoals deze feiten duidelijk maken, lijdt het geen twijfel dat de beklaagde bedreven is in het onderduiken’, schreven de aanklagers.

Aanklagers kwamen ook op tegen het voorstel van Maxwell om zes personen mede te laten tekenen voor een obligatie van $ 5 miljoen, die gedeeltelijk zou worden beveiligd door een eigendom van $ 3,75 miljoen in het Verenigd Koninkrijk. Ze zei ook dat ze haar paspoorten zou inleveren en reizen naar de zuidelijke en oostelijke districten van New York zou beperken.

De regering zei dat Maxwell niet de personen had geïdentificeerd die haar borgtocht bij naam zouden ondertekenen en zei dat ze niet in staat zijn eigendommen in een ander land in beslag te nemen. Ze zeiden ook dat Frankrijk, waar Maxwell het staatsburgerschap heeft, zijn burgers niet uitlevert.

Aanklagers noemden ook Maxwell’s eigen rijkdom als een middel om het land te ontvluchten. Maxwell maakte aan het Amerikaanse ministerie van Financiën bekend dat ze in 2018 en 2019 af en toe $ 2 miljoen had bij een Engelse bank en een saldo had van $ 4 miljoen bij een Zwitserse bank. Maar aanklagers zeggen dat de financiën van Maxwell ‘ondoorzichtig’ zijn, en merken op dat ze geen beëdigde verklaring heeft ingevuld waarin haar vermogen wordt beschreven.

READ  De Spelen van 2021: Hogwarts Legacy

“Gezien de ernst van de aangeklaagde misdaden, de aanzienlijke middelen van de beklaagde, haar bereidheid om opsporing te omzeilen en haar leugens onder ede, zou het Hof het voorgestelde borgtochtpakket moeten nemen voor wat het waard is: niets”, schreven de aanklagers.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *