Ashok Gehlot ontmoet gouverneur nadat 2 MLA’s van regionale partijen de ondersteuning hebben uitgebreid

Ashok Gehlot werd gezien met een steunbrief van de MLA’s.

Jaipur:

Rajasthan Chief Minister Ashok Gehlot ontmoette zaterdag gouverneur Kalraj Mishra, uren nadat twee MLA’s van een regionale partij die de steun van de regering van het Congres had ingetrokken, aankondigden de regering te steunen.

“Gouverneur Kalraj Mishra ontmoette zaterdagavond premier Ashok Gehlot in zijn officiële residentie. Het was een beleefdheidsvergadering. De heer Gehlot informeerde de gouverneur over de maatregelen die de deelstaatregering heeft genomen tegen de coronaviruspandemie. De vergadering duurde 45 minuten”, aldus de gouverneur. zei het bureau in een Hindi-verklaring.

Eerder tweette de heer Gehlot dat de BTP MLA’s hun steun hebben aangekondigd.

“Beide MLA’s van de Bharatiya Tribal Party (BTP) kondigden hun steun aan de regering aan nadat ze hun staatsambtenaren hadden ontmoet en met hun eisen hadden gesproken”, tweette Gehlot in het Hindi.

Hij werd gezien met een steunbrief van de MLA’s op foto’s die door zijn kantoor werden gedeeld.

De twee MLA’s waren een interessant zijlicht geworden in het politieke drama over de opstand van Sachin Pilot deze week toen ze een video op sociale media plaatsten, die viraal ging en beweerde dat ze werden achtervolgd door de politie, stopten en virtueel werden gegijzeld toen ze probeerden te vertrekken staat hoofdstad Jaipur.

Het verlies van de twee MLA’s zou het aantal van de Chief Minister hebben verlaagd, aangezien het Congres moeite had zijn kudde te beschermen tegen het rebellenkamp van Sachin Pilot.

uug99tf8

Ashok Gehlot ontmoette zaterdag de gouverneur in Jaipur

Team Pilot had beweerd dat de heer Pilot 30 MLA’s had die bereid waren om indien nodig met hem mee te lopen van de regering in Rajasthan – een aantal genoeg om de regering van de heer Gehlot ten val te brengen. Maar de heer Gehlot zegt dat hij 109 MLA’s heeft die hem trouw zijn, waardoor hij net boven de 101 komt die hij nodig heeft om Chief Minister te blijven.

READ  Chargers rally, weglopen met een 19-16 overuren overwinning op de Broncos

Met zo’n kleine voorsprong telt elke MLA. Een van de BTP-MLA’s, Rajkumar, had NDTV donderdag verteld dat ze in Rajasthan blijven, geen deel uitmaken van Team Pilot en van plan zijn de heer Gehlot te ontmoeten ‘om bepaalde kwesties te bespreken’.

BTP-chef Mahesh Bhai Vasava schreef maandag aan zijn MLA’s dat het feest neutraal moet blijven in het geval van een vloertest in de vergadering. De MLA’s werd verzocht elke vloertest helemaal over te slaan.

De twee wetgevers hadden toen gezegd dat ze bij Ashok Gehlot waren. ‘Er is enige verwarring. Op dit moment zijn we bij de regering. Maar we zullen een definitief besluit nemen nadat we met onze leiders hebben gesproken’, hadden ze tegen NDTV gezegd.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *