Atleet positief voor Covid-19 aan de vooravond van de Spelen

Medewerkers van de luchthavenoperatie poseren voor foto’s met de Olympische ringen op de internationale luchthaven van Tokyo. (Foto door Kazuhiro Nogi/AFP via Getty Images)

De Olympische Spelen in Tokio zijn slechts zeven dagen na de openingsceremonie opgeschrikt door de chaos van COVID-19.

Donderdag maakten de organisatoren bekend dat: Een Olympische atleet en twee anderen zijn in verband gebracht met de Spelen van Tokio Ze testten positief op Covid-19 na aankomst in Japan.

‘gek: Joe Rogan blaast ‘walgelijke’ Olympische farce op

‘Dubbele standaarden’: Australian Olympic bekritiseert QLD Premier

De drie mensen, die niet zijn geïdentificeerd, behoorden tot zeven nieuwe gevallen – waaronder vier aannemers in Japan – die werden gemeld door het lokale organisatiecomité in Tokio.

De atleet, die woensdag positief testte, zit al 14 dagen in quarantaine.

Zeven dagen voor de openingsceremonie op 23 juli was het niet duidelijk of de atleet het evenement moest missen.

Een personeelslid geclassificeerd als “personen die geïnteresseerd zijn in de spelen” – een categorie die het Internationaal Olympisch Comité, sportbestuursorganen, Olympische teams, sponsors en officiële omroeppersoneel omvat – testte dinsdag positief en bevindt zich ook in een quarantaine van twee weken.

De organisatoren zeiden dat de zeven gevallen het totaal op 27 COVID-19-infecties brachten waarbij deelnemers en werknemers betrokken waren bij de Spelen in Tokio sinds 1 juli.

Maar de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité Thomas Bach zegt dat het risico voor deelnemers aan de spelen “nul” is. Het infecteert de Japanse bevolking met gevallen die hun hoogste niveau in zes maanden in de gaststad bereiken.

READ  Schaken: uitleg over de verschillende varianten van het spel

“Het risico voor andere bewoners van het Olympisch Dorp en het risico voor het Japanse volk is nul”, zei hij.

Bach zei dat de drie gevallen geïsoleerd waren en dat degenen die ermee in contact kwamen in quarantaine werden geplaatst.

Tokyo ziet grootste dagelijkse stijging besmettingen in maanden

Iets meer dan een week voor de openingsceremonie op 23 juli meldde Tokio donderdag 1.308 nieuwe Covid-19-infecties, het hoogste dagelijkse aantal sinds eind januari.

De Olympische Zomerspelen van vorig jaar werden uitgesteld vanwege de pandemie, en de Olympische Zomerspelen hebben niet veel steun van de bevolking in Japan te midden van wijdverbreide zorgen over de verspreiding van het coronavirus.

Donderdag dienden critici een petitie in tegen de games, die deze maand meer dan 450.000 handtekeningen verzamelden.

De voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, Thomas Bach, is hier afgebeeld terwijl hij de media in Tokio toespreekt.

De voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité Thomas Bach spreekt de media toe in Tokio. (Foto door KIMIMASA MAYAMA/POOL/AFP via Getty Images)

De organisatoren hebben “bubbels” opgelegd voor de Olympische Spelen om verdere overdracht van Covid-19 te voorkomen, maar medische experts maken zich zorgen dat ze misschien niet strak genoeg zijn.

Een aantal blessures doken op onder bezoekende atleten en mensen die deelnamen aan de Spelen.

Het Keniaanse rugbyteam voor dames zei dat acht leden van het Keniaanse rugbyteam voor dames zijn geclassificeerd als nauw contact met een passagier op hun vlucht naar Tokio die positief testte op het coronavirus.

De atleten werden uit voorzorg in quarantaine geplaatst, maar testten allemaal negatief bij aankomst en zouden vrijdag in hun residentiële trainingskamp in Kurume in contact komen met de rest van de spelers.

READ  Bigo Live-afleveringen op Video Game Day met speciale evenementen

Tokio ging eerder deze week zijn vierde noodtoestand in, te midden van een opleving van Covid-19-gevallen die de organisatoren van Games ertoe brachten toeschouwers van bijna alle locaties te weren.

met agentschappen

Bekijk ‘Mind Games’, de nieuwe serie van Yahoo Sport Australia die de meedogenloze mentale inspanning verkent die topsporters doorstaan ​​bij het nastreven van grootsheid:

Klik hier Meld u aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws uit Australië en de rest van de wereld.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *