Australische NBL onthult schema: NZ Breakers spelen thuis in de achterste helft

Finn Delany wil gewoon voetballen, en hij is dolblij dat The Breakers het NBL-seizoen op komst heeft.

Daniel Bouquet/Getty Images

Finn Delany wil gewoon voetballen, en hij is dolblij dat The Breakers het NBL-seizoen op komst heeft.

Breakers 2021 MVP Finn Delany is verre van geïntimideerd door weer een ander NBL-seizoensschema waarin de Kiwi-club opnieuw naar Australië gaat om hun campagne te openen met een lange vlucht over de loopgraaf.

Het NBL-seizoensschema dat dinsdag werd vrijgegeven, is vertraagd door de competitie begin december uit te stellen en het reguliere seizoensschema van 28 wedstrijden tot eind april te laten lopen. De Breakers spelen hun eerste 12 wedstrijden op de weg in Australië, met een terugkeer naar Nieuw-Zeeland op 14 februari van hun laatste 16 wedstrijden op kiwiland.

Het schema is opnieuw onderhevig aan wijzigingen opgelegd door Covid en behoudt de flexibiliteit om te bewegen met eventuele verschuivingen die worden opgelegd door staats- en overheidsvoorschriften. Maar het doel is om het seizoen zo “natuurlijk” mogelijk te laten verlopen en voor zoveel mogelijk fans te spelen.

De Breakers hebben bevestigd dat ze van plan zijn om 10 van hun 14 thuiswedstrijden te spelen tussen 5 februari en 23 april in Auckland, en de overige vier worden verdeeld over regionaal Nieuw-Zeeland.

Lees verder:
* Sterk staan: waarom Pero Cameron nog niet klaar is met het innemen van speciale plaatsen voor lange zwarten
* Heaven Point zoals NZ Breakers bevestigen dat Jeremiah Martin de derde import is
* NZ Breakers kondigt Franse keeper Hugo Besson aan als tweede import voor NBL ’22

De Kiwi-club keert volgende maand terug naar Australië, waar ze 154 dagen in de zwervende 21-campagne doorbrachten voor de voorbereidingen voor het seizoen, waaronder vier wedstrijden voor alle teams in de competitie. Het NBL heeft bevestigd dat de voorbereidingen voor de Kiwi Club in Tasmanië zullen plaatsvinden.

READ  Donal Bisht: Ik moet de lelijke kant van de tv-industrie nog zien

Vervolgens begint het team uit Oakland tussen 4 december en 28 januari 12 opeenvolgende wedstrijden in tegengestelde stadions. De NBL zei ook dat het de bedoeling is dat de Breakers één basis “ze kunnen naar huis bellen” voor het paar vanaf de maanden dat ze in Australië zullen zijn, hoogstwaarschijnlijk in New South Wales of Victoria.

“Eerlijk gezegd, ik zou in een tent in Australië hebben geslapen als het betekende dat we aan het basketballen waren en het seizoen begonnen”, zei Delaney, die een seizoen achter de rug had waarin hij gemiddeld 16,2 punten en 6,7 rebounds per wedstrijd scoorde.

“Het was onvermijdelijk dat we het seizoen in Australië begonnen. We zagen het aankomen en we zullen dit jaar beter voorbereid zijn.”

De NBL zei dat het zijn prioriteit is om de fans terug in de stadions te krijgen, en daarom hebben ze het schema van de Breakers thuis uitgesteld.

“De NBL is een favoriet product van fans en spelen voor het publiek is van vitaal belang voor de competitie en onze clubs”, zei commissaris Jeremy Luliger. “Fans een betere kans geven om hun teams thuis te zien strijden, is een belangrijke drijfveer geweest om de zaken een beetje terug te draaien en hoe het schema is gestructureerd.”

De NBL-commissaris zei dat ze zich goed bewust waren van de manier waarop The Breakers vorig seizoen beroofd waren van de gang van zaken en vastbesloten waren om een ​​meer gelijk speelveld te creëren.

“We hopen ze al in 2022 terug naar Nieuw-Zeeland te halen en we willen thuiswedstrijden zoveel mogelijk voor de fans spelen”, zei Luliger. dingen. “We zullen proberen om vertragingen en ongemakken in hun seizoen tot een minimum te beperken.

READ  Wat gebeurt er als 50 wolven vechten terwijl ze de laatste Valhaim-kop huilen?
New Zealand Breakers-coach Dan Shamir zei dat er meer zekerheid is voor het komende NBL-seizoen.

Albert Perez / Getty Images

New Zealand Breakers-coach Dan Shamir zei dat er meer zekerheid is voor het komende NBL-seizoen.

“De waarheid is dat we nog niet weten wanneer de bubbel opengaat, maar we willen heel graag zorgen voor een minimale verstoring van de Breakers en het uitgebreide cohort dat erbij betrokken is, met in het bijzonder de familie, de technische staf. Het is een groot reisfeest op komst en we hebben veel lessen geleerd van het seizoen uit het verleden, dus ik hoop dat we ze zo snel mogelijk op hun gemak kunnen stellen.”

Loeleger zei dat de NBL onvoorziene omstandigheden in het schema heeft ingebouwd om veranderende omstandigheden rond de pandemie mogelijk te maken, zoals het heropenen van grenzen, vaccindoelen en beperkingen op openbare bijeenkomsten.

“Er zijn veel factoren om rekening mee te houden, en we hebben geprobeerd om ze allemaal te plannen,” zei hij. “We zijn ervan overtuigd dat met zowel Nieuw-Zeeland als Australië open, ons schema ermee zal openen en dat we de competitie weer zullen leiden zoals we gewend waren.”

De Breakers openen hun seizoen in Cairns Taipans op 4 december en ontmoeten nieuwkomers Tasmania JackJumpers vier keer en de andere acht teams elk drie keer.

Breakers-coach Dan Shamir zei dat hij zich meer op zijn gemak voelde met het naderende seizoen 21-22, met onzekerheid over hoe de dingen zouden gaan.

“De reden voor ons optimisme is dat we ernaar uitkijken om 14 thuiswedstrijden te spelen”, zei hij. “Hoewel ze zich niet verspreiden vanaf de eerste wedstrijd van het seizoen, kunnen we naar huis.

“Dat is geweldig voor ons en een heel ander verhaal dan vorig jaar.”

NZ Breakers 2020-21 NBL Schema (NZT):

Zaterdag 4 december: @Cairns Taipans 22.00 uur; Vrijdag 10 december: @SE Melbourne Phoenix 21.30 uur; Vrijdag 17 december: @Illawarra Hawks 21.30 uur; Zondag 19 december: @Melbourne United om 15.00 uur; Zondag 26 december: @Tasmania JackJumpers om 15.00 uur; Zondag 2 januari: @Adelaide 36ers 15.00 uur; Zaterdag 8 januari: @Perth Wildcats om 22.00 uur; Vrijdag 14 januari: @Perth Wildcats 23.30 uur; Zondag 16 januari: @Sydney Kings 17.00 uur; Zondag 23 januari: @Sydney Kings 15.00 uur; Dinsdag 25 januari: @SEM Phoenix 21.30 uur; Vrijdag 28 januari: @Tasmania JackJumpers 21.30 uur.

Zaterdag 5 februari: v Brisbane Bullets bij NZ TBC 19.30 uur; Donderdag 10 februari: v Adelaide 36ers om NZ TBC 19.30 uur; Zaterdag 12 februari: Voor de Tasmania JackJumpers bij NZ TBC 19.30 uur; Zondag 20 februari: v Cairns Taipans op NZ TBC 17.00 uur; Vrijdag 25 februari: v Cairns Taipans op NZ TBC 19.30 uur; Zondag 27 februari: vs. Illawarra Hawks bij NZ TBC om 15.00 uur Zondag 6 maart: tegen SEM Phoenix bij NZ TBC om 15.00 uur; Zondag 13 maart: tegen de Sydney Kings bij NZ TBC om 15.00 uur; Donderdag 17 maart: – Brisbane Bullets bij NZ TBC 19.30 uur; Vrijdag 25 maart: v Illawarra Hawks op NZ TBC 19.30 uur; Zondag 27 maart: voor de Tasmania JackJumpers bij NZ TBC 17.00 uur; Donderdag 31 maart: @Melbourne United 21.30 uur; Zondag 3 april: @Brisbane Bullets om 15.00 uur; Zaterdag 9 april: tegen Melbourne United om 19.30 uur. Zondag 17 april: v Adelaide 36ers bij NZ TBC om 15.00 uur; Zaterdag 23 april: v Perth Wildcats bij NZ TBC 19.30 uur.

More from Madison Garrett

LSU in Missouri in cijfers: het spel beweegt 600 mijl

No.17 LSU (1-1) bij Missouri (0-2) 11 uur CDT zaterdag (SEC-netwerk alternatief...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *