badkamer schoonmaken; Eenvoudige checklist voor kinderen

badkamer schoonmaken;  Eenvoudige checklist voor kinderen

Als er iets in huis is waar ik wel wat hulp bij kan gebruiken, dan is het wel de badkamer schoonmaken. Met drie kinderen en één badkamer wordt ze soms doorgespoeld met de kraan open. Letterlijk!

Het grote voordeel is dat de kleintjes steeds groter worden en mee kunnen helpen met diverse klusjes in huis. En dus introduceerde ik onlangs de badkamer als huiswerk voor de kinderen. Het is een investering van tijd. Want nee, ze hebben het niet allemaal tegelijk Badkamermeubel met 2 wastafels Heel schoon. Maar als ze het eenmaal geleerd hebben, wordt het leven een stuk makkelijker. In plaats van al het huishoudelijk werk te doen, heb je ineens een klein team van helpers!

voordeel voor kinderen

Nu denk je misschien, oh, wat zielig is het om kinderen klusjes te geven! Maar ik zal je zeggen, het is helemaal niet zielig. Het heeft veel voordelen, niet alleen voor mij, maar vooral voor kinderen.

Verantwoordelijkheid ontwikkeling

Door kinderen te betrekken bij klusjes in huis, leren ze dat ze deel uitmaken van het gezin. Het betekent ook dat ze verantwoordelijkheid nemen voor hun taken. Dit zal de kinderen zeker helpen om later in hun leven verantwoordelijkheid te nemen voor hun verplichtingen.

Motivatie vaardigheden

Door de kinderen het huishouden te laten doen, stimuleer je hun praktische vaardigheden. Ze leren bijvoorbeeld koken en schoonmaken (ja, ook Badkamermeubel met 2 wastafels) en wast. Door dit vroeg te introduceren, zullen uw kinderen onafhankelijker worden en hen voorbereiden op de toekomst.

Zelfvertrouwen

Kinderen die het huishouden doen worden zeer gewaardeerd! En wat gebeurt er als je je waardering uitspreekt? Dan zie je je kinderen opbloeien van zelfvertrouwen.

READ  Technische tip: gebruik een VPN op je smartphone of tv

Kortom, het is zeker niet zielig om je kinderen te laten rennen. Eigenlijk is het zo zielig dat jij altijd alles voor ze doet en regelt.

Hoe de badkamer schoonmaken?

Hoe dan ook, deze badkamer met ligbad, douche en toiletunit maken ze niet van dag tot dag schoon. Kinderen moeten dat leren. Om je kinderen hierbij te helpen, kun je deze checklist gebruiken. Kinderen vinden het altijd leuk om met schema’s en checklists te werken. De checklist geeft duidelijkheid en overzicht, omdat ze stap voor stap de badkamer kunnen schoonmaken.

Hoe maken jouw kinderen de badkamer schoon?

Kinderen natuurlijk niet zelfstandig laten werken met sterke chemicaliën. Heeft je badkamer echt een dieptereiniging met chemicaliën nodig? Dan doe je het natuurlijk zelf.

U kunt kinderen vanaf acht jaar een eigen schoonmaakset meegeven om de badkamer mee schoon te maken. De benodigdheden die je hier kunt neerzetten zijn:

  • Emmer en spons
  • de was
  • Allesreiniger
  • Microvezeldoek: één nat en één droog.

Checklist: maak de badkamer schoon

De volgorde van schoonmaken in de badkamer is als volgt: van minst vies naar meest vies.

Maak een emmer met zeepwater – Vul een emmer met warm water en een scheutje allesreiniger. Dit is het zeepwater dat je gaat gebruiken om de badkamer schoon te maken.

Reiniging van de gootsteen en badmeubel – wastafel, kraan en Badkamermeubels kunt u schoonmaken met water en zeep.

Spiegelreiniging – U maakt uw spiegels schoon met een microvezeldoek: eerst nat, daarna droog.

Schoonmaken van de douche, badkamer en muren – Je kunt de douche, het bad en de muren schoonmaken met water en zeep.

READ  Samsung Galaxy S21 FE en S20 FE ontvangen de update van december

Reinig de binnenkant van de toiletpot – U kunt de binnenkant van de toiletpot schoonmaken door een scheutje allesreiniger in de toiletpot te druppelen en de binnenkant te schrobben met een toiletborstel.

De toiletpot van buitenaf schoonmaken – van buitenaf U maakt de toiletpot schoon door deze af te nemen met een doekje en een sopje.

De badkamervloer schoonmaken – stofzuig eerst de vloer en dweil daarna de vloer met een sopje voor een allesreiniger.

Prullenbak legen – Leeg de prullenbak buiten met het resterende afval.

Vul het toiletpapier bij – Vul indien nodig het toiletpapier bij.

En dat is het! Baby kan de was doen! Oh maak de badkamer schoon.

Download de badkamerchecklist

U kunt deze checklist voor het schoonmaken van de badkamer hier downloaden en zelf printen. Het is aan te raden om je schoonmaakchecklist zo te verpakken dat je hem gemakkelijk in de douche kunt ophangen.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *