De applicatie vertaalt brieven in begrijpelijke taal

De applicatie vertaalt brieven in begrijpelijke taal

4 oktober 2023

Klik op Bewerken

Geen feedback

Berichten van autoriteiten, zoals de Belastingdienst of een zorgverzekeraar, bevatten vaak moeilijke woorden en lange zinnen die niet altijd begrijpelijk zijn. Ervaren experts van zorgorganisatie Amarant zijn fan van de Leessimpel-app, die een lastige boodschap vertaalt naar begrijpelijke informatie.

Drie bewoners van Amarant Zorg, Malu Bekkers, Mandy Rooks en Tom Beussenberg, spraken tijdens de Week van de Alfabetisering over gewone taal. Malu werkt op het klantbetrokkenheidsservicepunt bij Amarant en is fan van de Leessimpel-app. Ik gebruikte de app vaak om een ​​brief of brief te lezen. “Ik kreeg onlangs een brief van de Belastingdienst en toen kreeg ik de aanvraag. Toen begreep ik wat hij zei.

Lees de eenvoudige toepassing
Mandy en Tom wonen in Tambourijn in Etten-Leur en zijn beiden lid van de plaatselijke klantenraad. Ze hadden nog nooit van Lesemble gehoord. Malu hielp Mandy stap voor stap met het downloaden van de applicatie. Malu: “Als je een brief hebt, maak dan een foto en de app leest hem.” Dit duurt een paar seconden en vervolgens verschijnt er een eenvoudig overzicht op uw telefoonscherm. “Het is in drie of vier stappen al uitgelegd.”

Tom raakt meteen enthousiast over hoe de app werkt als hij samen met Mandy meekijkt. “Het is gemakkelijk. Dus de tekst wordt zo leesbaar?”, bevestigt Mallo. “Elk stuk wordt dan in eenvoudige taal beschreven.”

Mandy vond dat de voorbeeldbrief van de Belastingdienst heel duidelijk vertaald was. “Als ik vervolgens een lastig bericht krijg, pak ik de app en scan ik deze.”

READ  Tankkaart of Mobiliteitskaart | ANWB

Advies voor toezichthouders
Tom heeft advies. “Vraag je leidinggevende of hij je kan laten zien hoe je de app downloadt. De begeleiding zet het stap voor stap op papier. Hij hoopt dat iedereen het onder de knie kan krijgen. Een andere optie is om samen met je leidinggevende de Leessimpel-app op je telefoon te installeren. Haal dan de Stuur meteen een bericht en kijk hoe het werkt.

Volgens de zorgorganisatie is de Leessimpel-app niet alleen gunstig voor de bewoners, maar ook voor het personeel. Het kan een geweldig hulpmiddel zijn om moeilijke woorden om te zetten in begrijpelijker taal. |

De LeesSimpel-app kunt u downloaden via de App Store of Google Play Store. U hoeft geen account aan te maken. Kijken naar Video van Amarant-experts over de toepassing op YouTube.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *