Badminton: Games zilveren medaillewinnaars Goh en Tan verbreken samenwerking

PETALING JAYA: Goh V Shem en Tan Wee Kiong zijn gescheiden van het onafhankelijke duo, waarmee een einde komt aan hun zevenjarige samenwerking.

De twee 32-jarigen besloten een nieuwe uitdaging te zoeken bij nieuwe partners nadat hun contract bij Yonex vorige maand afliep.

V Shem zal nu samenwerken met voormalig international Low Juan Shen, terwijl Wee Kiong zal samenwerken met Tan Kian Meng.

Ze begonnen als een paar vanaf nul op de Thomas Cup 2014 in New Delhi, India, maar waren van groot belang om Maleisië naar de finale te leiden voordat ze als tweede eindigden in Japan.

Ze verloren nooit een wedstrijd zoals hun tweede dubbel en dit overtuigde de Badminton Association of Malaysia (BAM) om hun partnerschap permanent te maken.

Ze wonnen hetzelfde jaar goud op de Commonwealth Games in Glasgow en brons op de Asian Games in Incheon.

V Shem-Wee Kiong speelde de beste badmintonwedstrijd in 2016 toen hij de zilveren medaille won op de Olympische Spelen in Rio

Ze wonnen dat jaar ook de Denmark Open en de finale van de World Super Series in Dubai en werden daarmee wereldwijd de nummer 1 in het proces.

Het uiteenvallen van V Shem-Wee Kiong kwam als een verrassing omdat ze een goede kans maken om zich te kwalificeren voor de Wereldkampioenschappen in Huelva, Spanje van 12-29 december.

Ze staan ​​momenteel op de 12e plaats in de Road to Huelva-ranglijst, de op twee na hoogste Maleisische rang na respectievelijk Aaron Chea-Suh en Wei Yek (7e) en Ong Yu Sin-Tuo Yi (negende).

Een land kan maximaal drie paren sturen als ze allemaal in de top 24 paren staan.

READ  Post de zaak Sushant Singh Rajput Karan Johar maakt zijn eerste optreden op sociale media op Onafhankelijkheidsdag

“Onze sponsorovereenkomst met Yonex is onlangs verlopen en Wei Kyung heeft zijn eigen plannen gemaakt”, zegt Vi Chem, die met Lim Khem Wah de Malaysia Open 2013 won.

“Het zou natuurlijk geweldig zijn als we tot het einde van het jaar kunnen spelen, maar aangezien hij zijn beslissing heeft genomen, moet ik zijn beslissing respecteren.

“Mijn nieuwe partner Juan Chen en ik zullen deelnemen aan ons eerste toernooi op de Taiwan Open (7-12 september).

Wee Kiong zei echter dat hij nog steeds V Shem zal spelen op Meet the World als ze door blijven gaan.

“We hebben afgesproken om ons te herenigen en te spelen op World Meets als we ons kwalificeren”, legt Wei Kyung uit, die ook beroemd is om zijn samenwerking met Hun Thin Hao.

“Qian Meng en ik hebben mondeling afgesproken om samen te werken, maar we zijn nog steeds bezig met het veiligstellen van zorg.

“Hopelijk kunnen we er snel een raken en weer aan het werk gaan.”

Wee Kiong ging naar Instagram om de splitsing aan te kondigen en V Shem te prijzen.

Hij schreef: “Bedankt voor de zevenjarige samenwerking. Zonder jou zou het voor mij niet mogelijk zijn om de hoogste prestaties van mijn carrière te behalen, zoals het winnen van een zilveren medaille op de Olympische Spelen en de nummer 1 van de wereld worden. “

“Ook wil ik je bedanken voor de steun die je op en naast het badmintonveld hebt getoond. Ik wens je het allerbeste voor de toekomst.”

V Shem-Wee Kiong speelde voor het laatst in All England, maar werd uitgeschakeld in de ronde van 16.

READ  PlayStation- en Xbox-fans geïrriteerd na het annuleren van de PS4- en Xbox One-game

Ze begonnen in januari goed door als tweede te eindigen van de onlangs gekroonde Olympisch kampioen Li Yang en Wang Chi Lin uit Taiwan tijdens de inaugurele Thailand Open.

More from Madison Garrett

De ranglijst van voetbalwedstrijden van Notre Dame moet nog verschijnen in Fighting Irish TV # 1

Vecht tegen de Ierse televisie NBC zal vanaf deze maand elke week...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *