Baidu klaagt Apple en app-ontwikkelaars aan wegens valse Ernie Bot-apps

Baidu klaagt Apple en app-ontwikkelaars aan wegens valse Ernie Bot-apps

De Chinese zoekmachinegigant Baidu (9888.HK) heeft rechtszaken aangespannen tegen de “relevante” app-ontwikkelaars en Apple Inc (AAPL.O) wegens nepversies van de Ernie-bot-app die beschikbaar is in de Apple App Store.

De AI-aangedreven Ernie-bot, die vorige maand werd gelanceerd, wordt aangeprezen als China’s beste antwoord op de in de VS ontwikkelde ChatGPT-chatbot.

Baidu zei dat het rechtszaken had aangespannen bij de Haidian People’s Court in Beijing tegen de ontwikkelaars achter de nep-Bot Earnie en Apple Inc.

“Momenteel heeft Ernie geen officiële app”, zei Baidu in een verklaring die eind vrijdag op zijn officiële “Baidu AI” WeChat-account werd geplaatst.

Ze publiceerde ook een foto van haar dossier voor de rechtbank.

“Tot de officiële aankondiging van ons bedrijf is elke Ernie-app die je ziet in de App Store of andere winkels nep”, aldus het bedrijf.

Apple reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Uit onderzoek van Reuters bleek zaterdag dat er nog minstens vier apps met de naam Ernie Bot in het Chinees, allemaal nep, in de App Store van Apple staan.

De Ernie-bot is alleen beschikbaar voor gebruikers die toegangstokens aanvragen en ontvangen. In zijn verklaring waarschuwde Baidu ook tegen mensen die toegangstokens verkopen.

(Rapportage door Jason Zeu en Brenda Goh) Bewerking door Robert Purcell

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

READ  Bungie klaagt YouTuber 'Destiny 2' aan die bijna 100 nep-DMCA-claims heeft gemaakt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *