“Ban die klootzakken”: de legendarische Dota 2-baas stemde voor matchfixing

“Ban die klootzakken”: de legendarische Dota 2-baas stemde voor matchfixing

Dota 2′De Oost-Europese regio wordt onder de loep genomen, aangezien er onlangs op 5 april een grote matchfixing-aflevering werd uitgebracht.

Hoewel sommige leden van de gemeenschap sympathie hebben getoond voor de daders, daarbij verwijzend naar het gebrek aan alternatief inkomen, heeft Talon Esports-coach Lee “SunBhie” Jeong-jae zich krachtig uitgesproken tegen matchfixing en opgeroepen tot een onbetwistbaar levenslang verbod op iedereen die zich bezighoudt met dergelijke activiteiten Om de integriteit van het spel te beschermen.

De opmerkingen van SunBhie komen na het tweede matchfixing-schandaal dit jaar, nadat meer dan 40 Chinezen werden geschorst. Dota 2 Spelers vanwege de eerste reeks aantijgingen. De Talon-coach was van streek door fans die beweerden dat matchfixing-spelers geen alternatief inkomen hadden vanwege de oneerlijke verdeling van de prijzenpot binnenin. Dota 2Pro Circuit en Major-cursussen.

Spelers die spellen voor geld gooien alleen omdat ze geen andere keuze hebben, vlogen echter niet naar SunBhie, omdat hij zei dat de hele situatie een schande was. Dota 2integriteit.

Ondanks het organiseren van enkele van de grootste esports-evenementen ter wereld, Dota 2 Het wordt sinds het begin geplaagd door matige prijzengeldverdelingen. Spelers die één of twee keer tekort schieten, verdienen vaak niet genoeg geld om hun professionele gamecarrière vol te houden, wat op zijn beurt weer kan bijdragen aan de verleiding om 322 te worden.

READ  Google onthult 16 nieuwe games voor de streamingdienst Stadia

Dit is ook een gebrekkig argument, aangezien matchfixing in elke sport een ernstige overtreding is die een passende straf vereist. Schade aan de concurrentie-integriteit van Dota 2 Terwijl het wegnemen van de kansen van fans om naar een echte wedstrijd te kijken niet iets is dat gemakkelijk kan worden verdedigd.

Aangezien de situatie vooral van invloed is op scènes van het tweede niveau over de hele wereld en een deel van de spelers van het eerste niveau, moet men ook vrede hebben met het feit dat niet iedereen het in zich heeft om een ​​elitespeler te worden. Als professioneel gamen de rekeningen niet betaalt, is het misschien tijd om verder te gaan met iets anders in plaats van straf te riskeren door games te gooien.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *