De remake van Half-Life Black Mesa krijgt een virtual reality-revisie

De remake van Half-Life Black Mesa krijgt een virtual reality-revisie

De indrukwekkende, complete remake van Half-Life Black Mesa kan nu in volledige VR worden gespeeld dankzij een uitgebreide nieuwe mod die voortbouwt op de fundamenten van de recente Half-Life 2 Episode 2 VR-poort. Als je de door Valve geïnspireerde Steam FPS nog niet hebt geprobeerd, of als je de originele Half-Life op de meest verse manier wilt ervaren, kun je de VR-versie van Black Mesa nu gratis downloaden.

Black mesa Source VR, gemaakt door modder ‘Ashok, gebruikt het raamwerk van recente VR-poorten van Half-Life 2 en de bijbehorende afleveringen. Hiermee kun je de shooter spelen, die oorspronkelijk in 2012 werd gelanceerd en sindsdien achtereenvolgens is bijgewerkt, met behulp van een VR-headset en bewegingsbediening.

Hoewel de integratie erg soepel verloopt, identificeert Ashok enkele problemen met het opnemen van VR-mogelijkheden in de Black Mesa-kerncode. In wezen, in plaats van Black Mesa als basis voor de mod te gebruiken, werden de kaarten opnieuw gemaakt van Black Mesa in Half-Life 2, en vervolgens werd VR-compatibiliteit toegevoegd. Je hebt nog steeds een winkelversie van Black Mesa nodig om te kunnen spelen, maar er zijn momenteel een aantal problemen.

Je gebruikt bijvoorbeeld de NPC’s van Half-Life 2 in plaats van de AI-systemen van Black Mesa, die iets minder complex zijn. De enige ondersteunde motion control-wapens zijn Half-Life 2-wapens, en er zijn een paar AI- en bug-spawns met vijanden – wanneer je bijvoorbeeld in de buitenaardse wereld van Xen komt, merk je misschien dat de ruimteportaaleffecten niet werken , en in plaats daarvan materialiseren tijdens het spelen. Alle Xen-wezens staan ​​gewoon op de kaart vanaf het moment dat ze voor het eerst worden geladen.

READ  De nieuwe huurmoordenaar van Dead by Daylight is eigenlijk gewoon een alien

Ashok biedt echter eenvoudige installatie-instructies en we hopen Black Mesa VR in de toekomst te updaten. Tegenwoordig kun je het vinden hier.

Als je een Half-Life-liefhebber bent, wil je misschien een paar geweldige oude games bekijken die je nog steeds op je pc kunt spelen. Misschien wil je ook weten wat er met Half-Life 3 is gebeurd, of probeer je misschien enkele van de andere beste VR-games die je nu kunt spelen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *