De remake van Half-Life Black Mesa krijgt een virtual reality-revisie

De indrukwekkende, complete remake van Half-Life Black Mesa kan nu in volledige VR worden gespeeld dankzij een uitgebreide nieuwe mod die voortbouwt op de fundamenten van de recente Half-Life 2 Episode 2 VR-poort. Als je de door Valve geïnspireerde Steam FPS nog niet hebt geprobeerd, of als je de originele Half-Life op de meest verse manier wilt ervaren, kun je de VR-versie van Black Mesa nu gratis downloaden.

Black mesa Source VR, gemaakt door modder ‘Ashok, gebruikt het raamwerk van recente VR-poorten van Half-Life 2 en de bijbehorende afleveringen. Hiermee kun je de shooter spelen, die oorspronkelijk in 2012 werd gelanceerd en sindsdien achtereenvolgens is bijgewerkt, met behulp van een VR-headset en bewegingsbediening.

Hoewel de integratie erg soepel verloopt, identificeert Ashok enkele problemen met het opnemen van VR-mogelijkheden in de Black Mesa-kerncode. In wezen, in plaats van Black Mesa als basis voor de mod te gebruiken, werden de kaarten opnieuw gemaakt van Black Mesa in Half-Life 2, en vervolgens werd VR-compatibiliteit toegevoegd. Je hebt nog steeds een winkelversie van Black Mesa nodig om te kunnen spelen, maar er zijn momenteel een aantal problemen.

Je gebruikt bijvoorbeeld de NPC’s van Half-Life 2 in plaats van de AI-systemen van Black Mesa, die iets minder complex zijn. De enige ondersteunde motion control-wapens zijn Half-Life 2-wapens, en er zijn een paar AI- en bug-spawns met vijanden – wanneer je bijvoorbeeld in de buitenaardse wereld van Xen komt, merk je misschien dat de ruimteportaaleffecten niet werken , en in plaats daarvan materialiseren tijdens het spelen. Alle Xen-wezens staan ​​gewoon op de kaart vanaf het moment dat ze voor het eerst worden geladen.

READ  RE: CALL komt dinsdag uit voor pc

Ashok biedt echter eenvoudige installatie-instructies en we hopen Black Mesa VR in de toekomst te updaten. Tegenwoordig kun je het vinden hier.

Als je een Half-Life-liefhebber bent, wil je misschien een paar geweldige oude games bekijken die je nog steeds op je pc kunt spelen. Misschien wil je ook weten wat er met Half-Life 3 is gebeurd, of probeer je misschien enkele van de andere beste VR-games die je nu kunt spelen.

Written By
More from Max Mcgee
Resident Evil 4 VR krijgt volgend jaar gratis Mercenary-modus
waarschuw mensen Biologisch gevaar vrijgegeven Ik zag een Resident Evil 4 VR-trailer...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *