Bandai Namco heeft een nieuw bedrijfslogo, en ik vind het geweldig

Afbeelding van het artikel met de titel I Like Bandai Namco & # 39;  s Nieuw logo

afbeelding: Bandai Namco

Vorig jaar kondigde de Japanse uitgeverij Bandai Namco aan dat het zijn logo zou verlaten, hetzelfde logo dat het gebruikt sinds de fusie van de twee voorheen gescheiden bedrijven in 2006.

“Ons huidige logo geeft uitdrukking aan de fusie van Bandai en Namco die is ontstaan ​​na de fusie van de twee bedrijven”, stond in september 2021 in een verklaring waarin werd uitgelegd waarom een ​​van ’s werelds grootste uitgevers van videogames al 16 jaar een logo laat maken van twee. De gekleurde stippen passen in elkaar.

Het nieuwe logo dat werd onthuld was minder collaboratief”,[reflecting] Ons nieuwe doel ‘Als één bedrijf. De klodders zijn vervangen door Nintendo-achtige randen en het kleurenpalet van de zonsondergang is vervangen door zwart en roze.

Afbeelding van het artikel met de titel I Like Bandai Namco & # 39;  s Nieuw logo

afbeelding: Bandai Namco

Het werd niet goed ontvangen, wat misschien verklaart waarom het logo nu pas op de producten van het bedrijf verschijnt, meer dan zes maanden later, met enkele wijzigingen. De roze rand is vervangen door een rode:

Afbeelding van het artikel met de titel I Like Bandai Namco & # 39;  s Nieuw logo

afbeelding: Bandai Namco

Het is in sommige opzichten een duidelijkere terugroepactie naar de oude Namco-dagen, en in andere opzichten lijkt het op een straatnaambord. Dit doet me weer denken aan:

Afbeelding van het artikel met de titel I Like Bandai Namco & # 39;  s Nieuw logo

afbeelding: Ganzenspel zonder titel

maar wat maakt het uit! ik hou er nog steeds van Ondanks hoeveel onzin hij van mensen krijgt. Ten eerste omdat het een duidelijke verbetering is ten opzichte van het oude logo, dat vreselijk gedateerd was en meer lijkt op iets dat je zou zien in een typische treinwinkel (wat gezien de geschiedenis van Bandai ter plaatse het doelwit zou kunnen zijn!) of als het logo voor een tv-programma voor kinderen uit 2000.

De nieuwe is veel scherper, gemakkelijker te scannen (straatnaamborden zijn niet voor niets zo ontworpen!) en ik hou vooral van de kleine “spraakballon” -haak in de hoek, die dingen opsplitst. Hier is hoe Bandai Namco deze kleine eigenaardigheid uitlegt:

De tekstballonvorm van het nieuwe logo, “Fukidashi” in het Japans, drukt het vermogen van het merk uit om contact te maken met mensen over de hele wereld en hen te inspireren met geweldige ideeën. De tekstballon vertegenwoordigt ook de Japanse mangacultuur die overal erg populair is geworden. Het logo symboliseert onze vastberadenheid om contact te maken met fans over de hele wereld, contact te maken met onze fans en uniek entertainment te creëren voor Bandai Namco. Het paars dat als katalysatorkleur wordt gebruikt, staat niet alleen voor diversiteit, maar creëert ook een heldere, leuke indruk en is gemakkelijk te reproduceren.

Zoals ik al zei, ondanks de oude advertentie, begint dit nu pas te verschijnen, dus iedereen die bijvoorbeeld een late versie van elden ring U ziet het nieuwe logo in plaats van het oude:

Nog één ding voordat we gaan: IEn het officiële aanbod van het bedrijf is: bevredig je niet, Misschien zal deze amateur, die meer op het verleden vertrouwt, hij is:

Afbeelding van het artikel met de titel I Like Bandai Namco & # 39;  s Nieuw logo

READ  Castlevania Boy Advance Collection ziet er zeer waarschijnlijk uit
Written By
More from Aubrey Mason
Epic Games en Spotify vormen een coalitie tegen Apple | NU
Epic Games, Spotify en een reeks andere technologiebedrijven hebben een coalitie gevormd...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *