Battlefield 2042: Cross-play bevestigd, maar met kleine beperkingen

EA heeft bevestigd dat Battlefield 2042 cross-play zal bevatten, hoewel niet alle platforms met alle andere kunnen spelen.

Cross-play bevestigd in nieuw bestand Battlefield-briefing, maar EA heeft verduidelijkt dat er twee groepen spelers zullen zijn in plaats van één gemengde groep:

  • PC, Xbox Series X/S, PlayStation 5 (pc- en consolespelers kunnen zich afmelden voor cross-play)
  • Xbox One en PlayStation 4

De reden voor de scheiding van spelers is te wijten aan de verschillen tussen de nieuwe generatie versies en de laatste generatie van Battlefield 2042 – moderne platforms zullen 128 spelersmatchen zien, terwijl de laatste generatie consoles zal worden uitgebreid tot slechts 64 spelers. We hebben ook geleerd dat de kaartformaten in de nieuwste en nieuwe generatie versies van de game verschillen.

EA heeft ook bevestigd dat de game cross-progressie en cross-trading zal bevatten – alle ontgrendelingen of aankopen die in een versie van de game (inclusief de nieuwste versie van de nieuwe generatie) zijn gedaan, verschijnen in alle andere versies van de game.

De toevoeging van cross-play betekent dat EA de technische gameplay-tests van de game, die eerder eind juli zou plaatsvinden, uitstelt. Het is nu bevestigd dat “later deze zomer” technische afspeeltests ervoor zorgen dat pc, Xbox Series S/X en PS5 samen kunnen spelen – je kunt je aanmelden voor de alleen-uitnodigende testen door te updaten EA Playtesting-profiel. Opgemerkt moet worden dat dit niet de open bèta van de game is, die nog geen releasedatum heeft gekregen.

Battlefield 2042 wordt op 22 oktober uitgebracht en bevat geen campagne- of Battle Royale-modi, maar wel enorme wedstrijden, nieuwe modi en enorme milieueffecten. We zullen meer te weten komen in EA Play Live op 22 juli.

READ  Heeft de PlayStation Store een nieuwe PS5-game gelekt?

Joe Scripps is de hoofdredacteur van het nieuws bij IGN. Volg hem Twitter. Heb je een tip voor ons? Een mogelijk verhaal bespreken? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

More from Madison Garrett

Square Enix kondigt Dragon Quest XII: The Flames of Fate aan

Square Enix kondigde zijn laatste grote inzending aan in Dragon avontuur een...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *