BBC kan live Premier League-wedstrijden worden toegekend als clubs de tv-beslissing terugdraaien

De BBC zou dit seizoen meer live Premier League-wedstrijden kunnen winnen als clubs hun besluit om te voorkomen dat fans 160 van hen op televisie bekijken, terugdraaien.

De 20 leden van ‘s werelds rijkste competitie zullen deze week beslissen of ze al hun wedstrijden willen blijven screenen, terwijl supporters vanwege de coronavirus-crisis nog steeds verboden zijn om ze persoonlijk bij te wonen.

Clubs kwamen donderdag op een aandeelhoudersvergadering van de Premier League overeen om hun weigering te heroverwegen om meer dan 220 wedstrijden live te laten zien in het VK na intense druk van fans en politici – inclusief een laatste wanhopige tussenkomst van de regering.

De competitie begon onmiddellijk met zijn omroeppartners met het oog op het screenen van elke wedstrijd vanaf het begin van het seizoen op zaterdag tot minstens 1 oktober, wanneer de teams naar verwachting een beperkt aantal toeschouwers mogen verwelkomen.

Die partners zijn onder meer de BBC, die vorig seizoen de eerste terrestrische omroep werd die live Premier League-voetbal vertoonde toen het terugkeerde achter gesloten deuren na een schorsing van drie maanden vanwege de pandemie.

Het bedrijf kreeg vier wedstrijden onder ‘Project Restart’, deels om het te compenseren voor die schorsing en deels vanwege de impact van de regering die de Premier League opdracht gaf om elke wedstrijd live te laten zien – soms gratis – tot het einde van de campagne. .

Als toen zou het screenen van elke wedstrijd terwijl wedstrijden achter gesloten deuren worden gespeeld een negatief effect kunnen hebben op de kijkcijfers voor de BBC-radioverslaggeving over games en het kijkerspubliek van haar vlaggenschip Match of the Day-hoogtepuntenprogramma – waarvan de laatste het £ 211,5 miljoen aan rechten kostte. vergoedingen voor de seizoenen 2019-22.

READ  Steelers maken bewegingen voorafgaand aan de wedstrijd van dinsdag

Bronnen bij rechthebbenden verwachten daarom dat het bedrijf nog minstens één wedstrijd krijgt in het geval van een U-bocht in de Premier League.

Dat zou betekenen dat er een van de 11 wordt getoond die nog niet zijn geselecteerd voor uitzending door Sky Sports en BT Sport – die deze maand allemaal Liverpool, Manchester United, Arsenal, Chelsea en Manchester City kozen.

Net als bij Project Restart is de verwachting dat Sky, BT en mede-houders van live-rechten Amazon bijna alle resterende wedstrijden zullen krijgen in verhouding tot het bedrag dat ze momenteel betalen voor de live-rechten.

Bij een mogelijke splitsing zou Sky zes of zeven krijgen, BT twee of drie en Amazon en de BBC elk één.

Bronnen verwachtten niet dat de Premier League een alternatieve methode zou vinden om de 11 wedstrijden te screenen – zoals via de eigen websites van clubs – of om wedstrijden vrij te laten spelen buiten de uitzending van de BBC.

Een pay-per-view-model voor alle resterende wedstrijden is in dit stadium ook onwaarschijnlijk, ondanks dat wedstrijdfans verklaren dat ze bereid zijn om ongeveer £ 10 per wedstrijd op te hoesten om hun teams te zien terwijl ze niet in staat zijn om wedstrijden bij te wonen.

Dezelfde supporters hebben ook geëist dat elke wedstrijd live wordt vertoond totdat de stadions weer op volle capaciteit zijn, maar dat zou diep in het seizoen kunnen zijn en van clubs wordt verwacht dat ze zich voorlopig na 1 oktober niet aan iets vastleggen.

More from Madison Garrett

Privégegevens 533 miljoen Facebook-gebruikers op straat

Afgelopen weekend kwamen de privégegevens van meer dan een half miljard Facebook-gebruikers...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *