BBC-radiopresentator stopt nadat racistische opmerkingen zijn gebruikt in nieuwsartikelen

BBC-radiopresentator stopt nadat racistische opmerkingen zijn gebruikt in nieuwsartikelen

De populaire Britse radiopresentator David Whitely, bekend als “Sideman” op BBC Radio 1Xtra, nam ontslag nadat het netwerk had besloten een racistische smet op te nemen in een nieuwsbericht over een racistische aanval.

De radiopresentator ging zaterdag naar Instagram om zijn teleurstelling over het netwerk te uiten en zei dat het opnemen van het woord in het rapport “voelt als een klap in het gezicht van onze gemeenschap.” meldt de Associated Press.

“Zonder excuses (van de BBC) voel ik me gewoon niet op mijn gemak bij de organisatie”, zegt Whitely schreef.

Vorige maand had een blanke verslaggever van het netwerk het woord gebruikt bij het beschrijven van een verbale aanval die had plaatsgevonden tussen een zwarte National Health Service-medewerker die was aangereden door een auto.

Fiona Lamdin begon het rapport door te zeggen dat de kijkers “zeer aanstootgevende taal” zouden horen. De opmerking kreeg snel terugslag van de internetgemeenschap, waarbij veel mensen kritiek hadden op het feit dat de verslaggever het woord uit haar rapport had moeten verwijderen.

‘Het maakt niet uit op welke manier je het snijdt, Fiona Lamdin had het n-woord niet op tv moeten zeggen. Wat dacht ze? ” getweet Matthew Teller, een documentairemaker die eerder voor de BBC werkte.

BBC verdedigde zijn standpunt door te zeggen dat ze de racistische aard van het verhaal wilden overbrengen door het woord te gebruiken en de kijkers kregen “voldoende waarschuwingen dat er verontrustende beelden en taal zouden worden gebruikt”.

Op dit moment heeft de BBC meer dan 18.000 klachten over het verhaal gezien.

READ  Fans van Animal Crossing voeren een "pipe challenge" uit met verbluffende resultaten

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *