Beiroet-explosie: grote explosie in de buurt van haven schommelt de Libanese hoofdstad

Beiroet-explosie: grote explosie in de buurt van haven schommelt de Libanese hoofdstad

De bron van de explosie werd aanvankelijk verondersteld een grote brand te zijn in een magazijn voor knallers in de buurt van de haven in Beiroet, meldde het door de staat gerunde National News Agency.

De explosie veroorzaakte een enorme paddenstoelwolkachtige schokgolf en beschadigde gebouwen mijlenver van de haven, waaronder het hoofdkantoor van de voormalige premier Saad Hariri en het bureau van CNN in het centrum van Beiroet.

In de nasleep van de explosie hing een rode wolk boven de stad toen brandbestrijdingsteams naar het toneel kwamen rennen om te proberen het vuur te blussen. Grote aantallen mensen raakten gewond bij de ontploffing, zeiden de autoriteiten, en beelden van de scène legden de gewonden vast die door de straten van de hoofdstad strompelden.

De minister van Volksgezondheid van het land heeft alle ziekenhuizen in het gebied opgedragen zich voor te bereiden op het ontvangen van verwondingen.

Huizen tot op 10 kilometer afstand waren volgens getuigen beschadigd. Een inwoner van Beiroet, die enkele kilometers verwijderd was van de plaats van de ontploffing, zei dat haar ramen waren verbrijzeld door de explosie. ‘Wat ik voelde was dat het een aardbeving was’, vertelde Rania Masri aan CNN.

‘Het appartement schudde horizontaal en plotseling voelde het als een explosie en de ramen en deuren sprongen open. Het glas brak gewoon. Zoveel huizen waren beschadigd of vernietigd.’

Dit is een brekend verhaal, er volgen er nog meer.

READ  Mortal Kombat 1 op Switch ontvangt een nieuwe update die prestatieverbeteringen belooft

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *