Sony voorspelt een winstdaling van 40 procent in de film- en tv-divisie

Sony voorspelt een winstdaling van 40 procent in de film- en tv-divisie

Sony verwacht door de pandemie een daling van 40 procent van de jaarwinst bij de film- en tv-studio te verwachten.

Dat is een herziening van de waarschuwing van het in Tokyo gevestigde conglomeraat in mei dat het inkomen van Sony Pictures Entertainment het hele jaar met 30 procent zou kunnen dalen.

Sony Pictures is, net als zijn rivalen in Hollywood, vertraagd door de impact van het coronavirus, aangezien film- en tv-projecten vertraging hebben opgelopen en bioscopen tijdelijk zijn gesloten.

Als gevolg hiervan zei de studio achter films als de “Jumanji” -franchise met Dwayne “The Rock” Johnson, Greta Gerwig’s remake van “Little Women” en “Bad Boys For Life” met in de hoofdrol Will Smith dat het verwacht dat het inkomen voor het jaar zal dalen tot $ 387 miljoen van $ 643 miljoen een jaar eerder.

“Theaters zijn gesloten of de toegang is beperkt, en we verwachten dat de releasekalender druk is wanneer ze heropenen,” zei Sony in een verklaring. “Aangezien films over meerdere jaren winst genereren, te beginnen met een bioscoopuitgave, zal de impact op onze financiële resultaten van het niet kunnen uitbrengen ervan naar verwachting 2 tot 3 jaar aanhouden.”

Tijdens het eerste kwartaal dat op 30 juni eindigde, zei Sony Pictures dat het dankzij de lage marketingkosten een winst van $ 230 miljoen boekte, vergeleken met een jaar geleden winst van $ 3,7 miljoen.

Een daling van de verkoop aan de kassa tot slechts $ 6 miljoen van $ 164 miljoen, een jaar eerder, werd gecompenseerd door een stijging van 60 procent in de verkoop van home entertainment tot $ 319 miljoen en een stijging van 44 procent in de omzet van de tv-productie van de studio tot $ 422 miljoen.

READ  Epic Games Christmas: elke dag een gratis spel!

Als gevolg hiervan daalde de totale omzet bij Sony Pictures met slechts 5,9 procent tot 1,63 miljard dollar, tegenover 1,70 miljard dollar een jaar eerder.

Over het hele bedrijf rapporteerde het Japanse elektronicaconglomeraat een nettoresultaat van $ 1,8 miljard en een omzet van $ 18,6 miljard.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *