Bengaluru kondigt afsluiting aan vanaf 14 juli als COVID-19-zaken stijgen

Bengaluru kondigt afsluiting aan vanaf 14 juli als COVID-19-zaken stijgen

Bengaluru zal van 14 juli om 20.00 uur tot 23 juli om 05.00 uur op slot gaan (Bestand)

Bengaluru:

Bengaluru zal van 14 juli om 20.00 uur tot 22 juli om 05.00 uur op slot gaan om de verspreiding van het coronavirus te vertragen, zei Karnataka Chief Minister BS Yediyurappa zaterdag. Gedetailleerde richtlijnen voor de vergrendeling worden op maandag bekendgemaakt.

Alle essentiële diensten, waaronder de levering van melk, groenten, fruit, medicijnen en boodschappen, zullen ononderbroken doorgaan, zei de minister-president in een tweet.

“Ik roep de mensen op om samen te werken met de regering, alle richtlijnen te volgen, alle voorzorgsmaatregelen te nemen en ons te helpen de pandemie onder controle te houden”, twitterde hij. Hij zei dat de beslissing was genomen met suggesties van experts om het groeiende aantal gevallen te beteugelen.

De heer Yediyurappa vulde de inspanningen aan van ASHA-werknemers, artsen, medisch personeel, politie, ambtenaren en de media die werken aan de bestrijding van de verspreiding van virussen.

Eerder was de uitgestrekte stad opgedeeld in acht zones die door ministers werden gecontroleerd.

Ondanks de piek in gevallen van coronavirus, had de deelstaatregering het eerder gezegd tegen elke herinvoering van de afsluiting, na de afsluiting van zondag, die voor deze maand is aangekondigd. Dit werd een paar dagen geleden door de ministers herhaald.

Het stedelijke district Bengaluru heeft het hoogste aantal gevallen in Karnataka, goed voor meer dan de helft van de nieuwe gevallen van de staat in de afgelopen dagen. Het heeft 16.862 infecties.

Vanavond zijn in totaal 36.216 gevallen van coronavirus bevestigd in de staat, waaronder 613 doden en 14.716 ontslagen, aldus een overheidsbulletin.

READ  Xbox Game Show-uitbreiding 2022: alles aangekondigd en getoond

Verschillende andere staten hebben de afsluiting verlengd in oplopende gevallen. Bengal had een sluiting tot 31 juli aangekondigd en heeft de vluchten uit de zwaarst getroffen steden tot 19 juli stopgezet.

Nagaland heeft ook de afsluiting verlengd tot 31 juli. Guwahati zal ook tot 19 juli gesloten zijn. Arunachal Pradesh verlengde ook de afsluiting in het hoofdstadcomplex bestaande uit Itanagar, Naharlagun, Nirjuli en Banderdewa met nog een week tot 20 juli met het oog op de uitbarsting in COVID-19-gevallen in de regio.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *