Inwoners van Dwarka verzamelen zich op straat om te protesteren tegen de aanleg van een snelweg met zes rijstroken

Residents stage demonstration against construction of flyover in Dwarka

Toen de National Highway Authority of India (NHAI) de regeringsknik ontving om te beginnen met de aanleg van een snelweg met zes rijstroken die door woonwijken in Dwarka, New Delhi gaat, verzamelden honderden mensen van nabijgelegen woningcorporaties zich op straat in Sector 22 / 23 om te protesteren tegen het project op zaterdag 11 juli.

Helemaal niet blij met het voorgestelde viaduct, organiseerden de woedende inwoners een demonstratie in de buurt van Sadbhavna Apartments in Sector 22 en Paramount School in Sector 23. Ze hielden borden en spandoeken in hun handen, schreeuwden slogans tegen de NHAI en blokkeerden ook het verkeer.

Bewoners willen dat het project wordt opgeschort

De menigte beweerde boos dat de autoriteiten zelfs geen van de bewoners bezighielden voordat ze een zesbaans snelweg bekrachtigden die hun dagelijks leven zou verstoren.

Vervolgens noemden ze verschillende ongemakken die het viaduct zou veroorzaken voor de mensen in het gebied, aangezien de constructie niet alleen zou leiden tot het kappen van duizenden bomen, maar ook zou leiden tot een toename van de vervuiling en het verkeer in het gebied.

Het protest werd ook vergezeld door leden van organisaties zoals Dwarka Bachao Abhiyan en Sukh Dukh Ke Sath, naast andere milieuactivisten.

Weerzinwekkend tegen het hakselen van bomen, zei Sudha Sinha, president van de Federatie van CGHS, Dwarka: “Onze federatie is tegen een dergelijke ontwikkeling waarbij duizenden bomen worden gekapt. Hier zou een viaduct worden gebouwd. Er zijn meer dan 200 bomen langs de weg nummer 226. We kunnen hun snijden niet tolereren. NHAI moet het project heroverwegen en hiervoor een alternatieve route zoeken. Ons protest zou doorgaan. “

National Highways Authority of India

National Highways Authority of IndiaTwitter

Verder sprak Diwan Singh, een lid van Dwarka Bachao Abhiyan, over hoe het viaduct talloze obstakels zou veroorzaken. ‘We verzamelden ons tegen het ongeluk van de regering om een ​​viaduct te bouwen in het midden van de sectoren 22 en 23. Het zou niet alleen een nachtmerrie voor verkeer en vervuiling worden, maar ook leiden tot het kappen van honderden bomen.’

“Dit viaduct is een bijzaak geweest van NHAI. Het is een complete minachting en minachting van de wettige rechten van omwonenden. Er is nooit overleg gevoerd met buurtbewoners”, voegde hij eraan toe.

READ  AKI's nieuwe preview toont een volledige samenvatting van de giftige gameplay van Street Fighter 6

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *