Bespaar data op vakantie met deze lichte apps

Dit keer is het niet slechts één app, maar een lijst met gebruiksvriendelijke Lite-apps om gegevens op te slaan terwijl u op vakantie bent. Je moet misschien inleveren op gebruiksgemak, maar dat betekent wel dat je overzeese datapakket wat langer mee kan gaan. Wil je weten welke Lite-apps we aanbieden? Blijf dan lezen.

Lite-apps van Google en Facebook

Opkomende markten zoals India hebben al langer toegang tot Lite-apps. Deze toepassingen zijn ontworpen om te werken op sites met een slechte internetverbinding. Daarnaast heb je voor Lite-applicaties vaak minder opslaggeheugen nodig; Gerelateerd aan apps ontwikkeld voor Android Go door Google. Gelukkig zijn de apps beschikbaar voor alle telefoons, dus je hoeft dit Android Go-apparaat niet te bezitten om data en opslag te besparen.

Dan is natuurlijk de vraag wat de apps zo speciaal maakt ten opzichte van volledige apps van bijvoorbeeld Google en Facebook. Dit verschilt per app, maar als korte uitleg kun je zeggen dat je typische app gegevens verzamelt voor dezelfde tekst, afbeeldingen en video’s van de servers van Facebook, en dat de app uitgebreid is uitgerust. Enerzijds neemt dit apparaat opslagruimte in beslag, maar vaak moet de applicatie ook extra data voor dergelijke functies ophalen, waardoor het dataverbruik hoger is. Facebook Lite is een veel eenvoudigere app en laadt als het ware een mobiele versie van de website. Deze website kost minder gegevens om te laden, dus u kunt direct gegevens opslaan.

Hieronder hebben we een selectie van Lite apps geselecteerd die je niet mag vergeten te downloaden als je op vakantie gaat in binnen- en buitenland met een beperkt datapakket.

READ  Innoverend engagement: LetsOpp moet ook de stille bewoner een stem geven

Facebook Lite

Als vakantie zonder Facebook te moeilijk is, kun je Facebook Lite downloaden om gegevens op te slaan. Volgens Facebook is de Lite-app de snelste Facebook-app die beschikbaar is in de Google Play Store en profiteert hij van alle gegevensbesparende maatregelen. U kunt de gegevensbesparing ook vergroten via de instellingen van de app door de kwaliteit van foto’s en video’s te verlagen en het automatisch afspelen van video’s uit te schakelen. Hierdoor moet de Facebook-app werken op 2G-netwerken, meldt Facebook in de Play Store.

> Download via deze link Facebook Lite-app.

Messenger Lite

Voor uitgebreide functionaliteit moet je niet rondkijken in de Messenger Lite-app van Facebook. Dergelijke games ken je misschien van de reguliere Messenger-app op Android, die je niet zult vinden in de Lite-versie. Dit maakt de app heel eenvoudig, met bovenaan drie tabbladen voor chats, je contacten (Facebook) en tot slot Messenger Lite-instellingen. De chats zelf zien er bijna identiek uit als de gewone app. De Lite-app slaat echter gegevens op en neemt minder opslagruimte in beslag. Zeker als je gaat videobellen, kan het dataverbruik snel toenemen, iets wat Messenger Lite probeert te voorkomen.

> Download via deze link Messenger Lite-app.

Apps van de week: bewaar data op vakantie met deze lichte apps

Google Maps Go

Als je van plan bent om binnen en buiten te navigeren, kun je hiervoor natuurlijk het navigatiesysteem gebruiken, of de Here-app die voor volledig offline navigatie zorgt. Gebruik je liever de Google Maps-app, maar wil je gegevens opslaan? Vervolgens kunt u ervoor kiezen om kaarten naar uw telefoon te downloaden, of u kunt de Google Maps Go-app in de Play Store gebruiken. Zodra u de Maps Go-app opent, verschijnt er een melding dat de app wordt uitgevoerd in Google Chrome. Net als Facebook Lite is Maps Go een “schil” rond de website. Voor navigatie moet u de extensie Navigatie voor Google Maps Go en Maps Go downloaden.

> Download via deze link de Google Maps Go-app.

Apps van de week: bewaar data op vakantie met deze lichte apps

YouTube Go

Wie zijn de grootste dataconsumenten op vakantie? Dat klopt: streamingdiensten als Netflix en YouTube. Als je een sterke dataverbinding hebt, kan de app automatisch de kwaliteit verhogen en gebruikt de app meer (mobiele) data. YouTube Go kan dit tegengaan door te “optreden” als een gegevenscompressor. Bij het bekijken van video’s kun je beperken hoeveel mobiele data de video mag gebruiken en je kunt zelfs video’s offline bekijken, bijvoorbeeld door een video te downloaden via wifi en deze later te bekijken. Een nadeel van YouTube Go is dat het momenteel niet beschikbaar is in de Play Store en daarom als apart APK-bestand moet worden geïnstalleerd.

> Download via deze link de YouTube Go-app.

Apps van de week: bewaar data op vakantie met deze lichte apps

Andere handige lite-apps

Apps die de bovenstaande lijst niet hebben gehaald, maar die wel interessant kunnen zijn Lite-lijn, alleen wij Pinterest LiteEn de google joh Aan continu gaan. Sommige apps zijn beschikbaar in de Play Store, terwijl andere – met name YouTube Go en Spotify Go – als APK op je telefoon kunnen worden geïnstalleerd. Gebruik je soms Lite-apps? Laat het ons dan zeker weten in de reacties onderaan dit artikel.

More from Madison Garrett

Engelse versies beschikbaar van Nederlandse praktijkrichtlijnen voor (maatwerk) software

Twee Nederlandse praktijkrichtlijnen (NPR) zijn in het Engels vertaald. Dit zijn NPR...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *