Beste apps van de week 32-2021 in app gemist

In de wekelijkse rubriek ‘Ontbrekende apps’ lees je welke apps van de afgelopen week het bekijken waard zijn. We bespreken altijd een vijftal apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die u misschien niet kent, nuttig of gewoon leuk om te proberen. Dit kunnen ook ouderen zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.

Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture-app van de week: SlidePilot

Moet u een presentatie geven, maar wordt het materiaal voor de diavoorstelling als pdf aangeleverd? Te onhandig, want dan wordt de voorstelling chaotischer. Om dit probleem op te lossen, kunt u SlidePilot downloaden. Deze gratis app geeft je dezelfde presentatiemogelijkheden als PowerPoint en Keynote, maar dan voor pdf-bestanden.

Je kunt zelf kiezen welke lay-out je wilt gebruiken voor je presentatie als de slides op een tweede scherm staan. Zo kun je gemakkelijk notities bekijken of de volgende dia zien. Tijdens het presenteren kun je op de dia’s tekenen en kijkers kunnen de muisaanwijzer volgen. Er is ook een iOS-app voor het op afstand bedienen van uw presentatie.

SlidePilot voor Mac Het kan gratis worden gedownload van de website van de ontwikkelaar. De iOS-app kost geld, maar is niet verplicht.

sensoren

Heb je een M1 Mac en wil je statistieken bijhouden? Met de sensoren volg je de statistieken van je M1-processor. U kunt dus temperatuur, spanning en meer zien in overzichtelijke grafieken. Gewone gebruikers hebben de app niet echt nodig, maar als je wat technischer bent en je Mac voor meer veeleisende taken gebruikt, is het de moeite waard. De app is slechts 3 megabyte groot en kost niets.

READ  Betere bescherming van digitale content van consumenten (apps en streaming films) in het Nederlands Burgerlijk Recht

Kan je Sensoren gratis downloaden op github.

glas

Liefhebbers van fotografie: Glas is een opkomend sociaal medium voor fotografen. In de app kun je mensen volgen en zien welke foto’s ze delen in een tijdlijn. Aan de hand van de afbeeldingen zie je ook de metadata, zoals de lensinstellingen en ISO-waarde. Onder elke foto kun je reageren. Aangezien er veel fotografen zijn, is het gemakkelijk om technische vragen of opmerkingen in te dienen. Zo help je elkaar om het beste uit de camera te halen.

Het verschil met veel andere social media is dat Glass alleen te gebruiken is met een betaald abonnement. Daarentegen worden er geen gegevens verzameld en maakt de applicatie geen gebruik van de zogenaamde Algoritmen delen. Ook hier ziet u geen advertenties. De toegang is momenteel beperkt en je moet wachten in de wachtrij voor toegang.

meh

Met MEH leg je je hoofd op het hoofd van een ander. Daar kun je echt gekke resultaten mee behalen! Met de app kun je kiezen uit bestaande foto’s uit je fotobibliotheek, maar je kunt ook nieuwe foto’s maken. Het werkt (nog) niet direct, dus het effect moet altijd achteraf worden aangebracht. Deze deepfake-techniek wordt steeds geavanceerder en dit is terug te zien in de MEH-uitslag.

Dashlan

Dashlane-gebruikers zullen het onthouden. Eerder dit jaar verdween deze app voor wachtwoordbeheer van je Mac. Als dat jammer is, hebben we goed nieuws: Dashlane voor Mac is terug in een nieuw jasje! De app is anders dan voorheen en werkt nu als het ware als iPad-app op je Mac. Mooi is het dus niet, maar het feit dat er weer een app is, is een goede zaak. Dashlane is gratis met maximaal 50 wachtwoorden. Wil je meer, dan is een abonnement vereist.

READ  Beveiligingsproblemen in Windows? Dit is wat je moet doen

More from Madison Garrett
Nu downloaden: Android-beveiligingsupdate november 2021
De Android-beveiligingsupdate van november 2021 is vrijgegeven door Google. Hierdoor is de...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *