Beste browser voor Mac?

Beste browser voor Mac?

Microsoft werkt aan een aantal coole nieuwe functies voor Microsoft Edge op de Mac. Is Edge nu de beste browser op je Mac?

Lees verder na de aankondiging.

Microsoft combineert Edge en AI

Microsoft kondigde eerder aan dat het zijn zoekmachine nauw zou laten samenwerken met OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT. Door OpenAI te integreren in Microsoft-diensten krijg je als gebruiker veel meer mogelijkheden. Zo heb je straks de mogelijkheid om teksten voor je te laten schrijven en is het ook mogelijk om gepersonaliseerde afbeeldingen voor je te laten maken.

Lees ook: Google lanceert ChatGPT Bard-concurrent: hoe krijg je er toegang toe?

Dat laatste werd onlangs mogelijk gemaakt met Microsoft Edge op de Mac. Het bedrijf is eigenaar DE Ingebouwd in de browser. Dit is een dienst waarmee je zelf foto’s kunt verzamelen. We leggen precies uit hoe dit werkt.

Dall-e is nu beschikbaar in Microsoft Edge

ChatGPT en Dall-e zijn OpenAI-diensten waar iedereen gebruik van kan maken. Bij ChatGPT schrijft de AI de teksten voor je, bij Dall-e maakt de dienst de afbeeldingen voor je. Microsoft is van plan services als PowerPoint en Microsoft Edge uit te breiden met OpenAI-services. Daarom is het met de komst van Dall-e nu mogelijk om je eigen afbeeldingen in Edge te maken.

Dall-e werkt dus in principe zoals ChatGPT: je typt een specifieke zoekterm in en vervolgens gaat de AI met die term aan de slag. In plaats van tekst verschijnt er nu een afbeelding op basis van de door u ingevoerde trefwoorden. Je vindt Dall-e in Microsoft Edge op je Mac in de zijbalk. Als je op het icoon met de afbeelding klikt, krijg je automatisch de mogelijkheid om je zoekterm in te typen.

ChatGPT was al beschikbaar in Edge

De introductie van Dall-e volgt op de integratie van ChatGPT in Microsoft Edge op de Mac. Voorheen werd je bij het zoeken naar iets in de browser doorverwezen naar andere websites die je mogelijk een antwoord op de vraag konden geven. Met de komst van ChatGPT geeft de browser je nu direct antwoord op deze vraag, zonder door te verwijzen naar andere websites.

Wees voorzichtig bij het gebruik van ChatGPT, want de chatservice is (nog) niet helemaal up-to-date. De dienst heeft geen toegang tot de laatste informatie, waardoor antwoorden van AI mogelijk niet volledig of zelfs onjuist zijn. Het is daarom verstandig om altijd de antwoorden te controleren, totdat u zeker weet dat het gegeven antwoord juist is.

Microsoft Edge wordt steeds beter

Nu Microsoft zich richt op het verwerken van OpenAI in bijvoorbeeld Microsoft Edge op je Mac, is de browser nog beter en uitgebreider. Om deze reden is het zeker aan te raden om Microsoft Edge op je Mac te installeren en dan merkt hij automatisch of je de browser wilt gebruiken. Heeft u bijvoorbeeld een specifieke afbeelding nodig voor social media of PowerPoint? Dan is Dall-e een zeer handige toevoeging.

Lees ook: Beter dan ChatGPT: zo verslaat de chatbot van Apple de concurrentie

Het wordt interessant als Apple bijvoorbeeld ook in Safari met AI werkt. Op dit moment ziet het er nog niet zo uit, dus de browser van Microsoft is uitgebreider. Microsoft Edge is een gratis download voor Mac van de Microsoft-website. Voor iPhones en iPads kun je terecht in de App Store. Benieuwd naar alle nieuwe features van de browser? Microsoft Edge hier downloaden:

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast een bestand gratis iphone-app En houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer nieuws van Apple!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *