Hoe pas je de privacy-instellingen van TikTok aan? – TechGirl

Selecteer een nummer uit de enorme muziekbibliotheek, bedenk een campagneplan voor je video en begin met opnemen! Je publiceert de ene TikTok na de andere, maar heb je wel eens naar je privacy-instellingen gekeken? TechGirl is naar de instellingen gegaan en zet de belangrijkste instellingen voor je op een rij.

Waarom moet ik naar mijn privacy-instellingen kijken?

Of TikTok jouw privacy schendt en waarom TikTok onder vuur ligt, hebben we al beschreven in een blog van DrTechGirl. In deze blog leren we je meer over hoe je jezelf kunt beschermen door op de juiste privacy instellingen in de TikTok instellingen te klikken.

Waarom moet je naar die instellingen kijken? Het is niet zo dat we u nu gaan vertellen wat ‘goed’ of ‘fout’ is. Met dit artikel hopen we je meer inzicht te geven in wat de buttons precies doen zodat je een goede beslissing kunt nemen en bewust kunt kiezen waar je het wel en niet mee eens bent.

Hoe kom ik bij mijn privacy-instellingen?

Open TikTok> klik rechtsonder op het figuur met ‘Ik’ eronder> Klik op de drie puntjes in de rechterbovenhoek. Heeft u bovenstaande stappen gevolgd? Dan zie je het kopje ‘instellingen en privacy’. U kunt uw instellingen aanpassen door op het woord ‘Privacy’ te klikken.

ADV – Video’s maken in het donker

Dat is hoe je dat doet!

Is het verstandig om mijn account privé te maken?

Zet je je account op privé? Klik op het woord ‘Privacy’. De eerste optie die u ziet is ‘Privéaccount’, zoals hieronder weergegeven. Is je knop groen? Dan is je account privé en kunnen mensen je video’s en likes niet alleen zien. Als andere TikTokkers je video’s en likes willen zien, moeten ze een volgverzoek sturen. Accepteert u ze? Dan kunnen ze je TikToks en likes zien. Als je het niet accepteert, kunnen ze alleen je profiel vinden, maar niets anders.

READ  Apple-gebruiker heeft CoronaMelder niet nodig

Door uw account privé te maken, houdt u controle over wie wat van u kan zien. U kunt beslissen wie u accepteert en wie u niet accepteert en volgers verwijderen.

Hoe verwijder je mensen die je eerder hebt geaccepteerd als ‘volgers’?

Ga naar je profiel> klik op ‘Volgers’ (precies onder je profielfoto)> Klik op de drie puntjes achter een volger en klik op ‘verwijder deze volger’. De volger wordt hiervan niet op de hoogte gesteld, dus maak je geen zorgen. Bescherm uzelf en verwijder accounts die u niet kunt vertrouwen.

Wat moet ik doen met de andere instellingen?

  • Beveel uw account aan bij anderen
    Wil je zelf de touwtjes in handen houden? Laat deze optie dan uit. U wordt bijvoorbeeld niet gepresenteerd als een ‘te volgen account’.
  • Zoek contacten
    Schakel dit uit als u niet wilt dat TikTok toegang heeft tot de contacten uit uw telefoonlijst.
  • Personalisatie en gegevens
    Als je hier doorheen klikt, krijg je de opties om in te stellen dat je gepersonaliseerde advertenties ontvangt, dat je advertenties wilt ontvangen op basis van gegevens van partners en dat je de gegevens die TikTok over jou heeft kunt downloaden. Schakel de optie voor gepersonaliseerde advertenties uit als u niet wilt dat TikTok uw gegevens gebruikt. Het downloaden van de data die TikTok over jou heeft is best interessant: let op, want het verzoek duurt ongeveer 1 à 2 dagen.
  • Toestemming voor advertenties
    Laat dit staan, zodat adverteerders uw video’s niet kunnen gebruiken.
  • Sta toe om uw video’s te downloaden
    Zet deze optie ‘uit’ als je niet wilt dat iemand zomaar je video’s downloadt. Als u deze optie inschakelt, kan iemand uw video downloaden. Verwijder je de video zelf van TikTok? Dan blijft de video nog steeds bij de persoon die hem heeft gedownload.
  • Wie kan u directe berichten sturen
    Dit zijn privéberichten, kies hier bijvoorbeeld voor ‘Vrienden’ en je volgers kunnen je berichten sturen.
  • Wie mag een bijlage toevoegen aan uw video’s
    ‘Bijvoegen’ betekent dat je de video van iemand anders gebruikt en daar bijvoorbeeld je video achter plakt. Als je dit niet wilt, kies dan voor ‘Niemand’. Trouwens, als je account is ingesteld op privé, kan niemand aan je video’s toevoegen.
  • Wie mag er een duet doen met je video’s
    Wie kan jouw video gebruiken en daarnaast zijn of haar eigen video plakken? Je ziet dan twee video’s naast elkaar. Wil je niet dat je TikToks hiervoor worden gebruikt? Kies dan voor ‘niemand’. Als je een privéaccount hebt, kan niemand je video’s duetten.
  • Wie kan uw gelikete video’s bekijken?
    Dit gaat over de video’s die je een hart hebt gegeven. Wil je anoniem houden van wat voor soort video’s je leuk vindt? Kies dan voor de optie ‘Alleen ik’.
  • Wie kan reageren op uw video’s
    Wie mag reageren onder je video’s? Wil je dat niemand reacties onder je video’s kan plaatsen? Kies dan voor ‘Niemand’. Als je reacties van je vrienden wilt toestaan, kies dan voor de optie ‘Vrienden’.
  • Antwoordfilters
    Klik op deze optie om spam en aanstootgevende opmerkingen automatisch door TikTok te laten verwijderen. De onderstaande optie wordt ‘filterzoekwoorden’ genoemd. Daar kun je trefwoorden invoeren, zoals scheldwoorden, zodat reacties met dat trefwoord automatisch door TikTok verborgen worden.
  • Geblokkeerde accounts
    Hier vind je een overzicht van de accounts die je hebt geblokkeerd.
READ  Activiteit buiten Facebook: hoe kan ik zien wat Facebook weet over mijn online activiteit en hoe pas ik deze instellingen aan? - Opgelicht?!
More from Madison Garrett

Bouw nu geen high-end gaming-pc

Het zijn de beste tijden; het zijn de ergste tijden. . ....
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *