Beste PS4 en Xbox One Horror Games Dag 29: PT

Ondanks dat het een korte speelbare teaser is voor Silent Hills, heeft PT een enorme impact op het horrorspelgenre en inspireert het talloze copycats.

Op Gamescom 2014, PT werd uitgebracht in de PlayStation Store en aangekondigd als een mysterieuze horrorspel, schijnbaar ontwikkeld door een studio die niet eens echt bestond. Miljoenen PS4-gebruikers stroomden naar de PT demo, en het werd al snel een horrorspelfenomeen. PT heeft een grote invloed gehad op het horrorspelgenre sinds het debuut, en hoewel het een tragisch lot had, is het nog steeds een van de beste horrorspellen die op de PS4 zijn uitgebracht.

PT staat voor “Playable Teaser”, zoals de game als teaser dient Hideo Kojima is geannuleerd Stille heuvels project. PT gebruikt een first-person perspectief en laat spelers door een enge gang bewegen. De gang lijkt voor altijd in een lus te blijven, maar als spelers er doorheen blijven lopen, zullen ze vreemde gebeurtenissen opmerken. Dit omvat ghost jump scares, een radio-uitzending die verwijst naar een vreselijk lot voor de familie van de speler en een rinkelende telefoon.

VERWANT: Konami stopt met Silent Hill-speculatie na tweet wekt de aandacht op

Uitzoeken PTDe puzzels zijn een behoorlijke uitdaging, maar uiteindelijk werden spelers begroet met een aankondigend bericht Stille heuvels en het onthullen dat Norman Reedus ging de hoofdpersoon spelen. Dit zorgde voor veel opwinding onder de horrorspelgemeenschap, dus het is jammer dat het eindproduct nooit het daglicht heeft gezien.

silent-hills-pt-remake-pc

De relatie tussen Kojima en Konami werd gespannen, en uiteindelijk Stille heuvels werd geannuleerd. Van daaruit is Konami verwijderd PT uit de PlayStation Store, dus nu is een PS4 met de game gedownload een aanzienlijk geldbedrag waard. Dat is ook bevestigd PT is niet compatibel met PS5-systemen, dus die PT PS4-systemen zijn de komende jaren misschien nog meer waard.

Hoewel Kojima zijn visie voor Stille heuvels, PT zelf is enorm invloedrijk geweest in het horrorgenre. PT direct geïnspireerd Bloober Team’s Lagen van angst, die die studio op de kaart zette als een om naar te kijken voor horrorliefhebbers, en het ook heel duidelijk geïnspireerd was Capcom’s Resident Evil 7 (en bij uitbreiding Resident Evil 8).

PTwordt verwijderd uit de PlayStation Store maakt het vooral voor sommige PS4-gamers moeilijk om het spel te spelen als ze het willen proberen, dus sommigen zullen genoegen moeten nemen met remakes van fans. PT is gemaakt in Media Molecule’s Dromen, en er zijn er nog een aantal geweest PT fan remakes die er zijn. Het is niet helemaal hetzelfde als het origineel spelen, maar het wordt het beste dat sommige horrorfans kunnen doen als ze willen spelen PT dit Halloween-seizoen.

PT was beschikbaar voor PS4.

MEER: 10 plannen voor Kojima’s Silent Hills (That Never Happened)

Enkele Pokemon-kaarten

$ 375.000 Eerste editie Pokemon-kaartenset bleek nep te zijn tijdens livestream


Over de auteur

READ  CDPR stelt dat het zichzelf 'krachtig' zal verdedigen tegen Cyberpunk 2077 class action-rechtszaak
Written By
More from Vanessa Hale

5 extra FUSER DLC-toevoegingen houden het nieuwjaarsfeest knaller

Mocht u één zijn met de FUSER levensstijl, de hits verslaan, de...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *