Beste PS5-functies die standaard zijn uitgeschakeld

Afbeelding van het artikel met de titel Beste PS5-functies die standaard zijn uitgeschakeld

afbeelding: Mohsen Waziri (aandelenstrijd)

PS5 heeft veel handige functies standaard uitgeschakeld. Van het kunnen kiezen van een standaard moeilijkheidsgraad voor alle games tot het automatisch verbergen van spoilers, er valt veel te ontdekken. Bekijk de volgende PS5-instellingen om het meeste uit je console te halen.

De microfoon dempen

Wanneer je je PS5 inschakelt, schakelt de microfoon op de DualSense-controller zichzelf ook in, wat betekent dat je schermopnamen je stem kunnen opnemen. U kunt er zeker van zijn dat De microfoon blijft standaard gedempt op je PS5. Nadat u uw console hebt ingeschakeld, drukt u eenmaal op de pijl omhoog op de D-Pad. Druk vervolgens op de rechterpijl totdat je het tandwielpictogram bereikt, waarmee je naar het PS5-instellingenmenu gaat. ga naar de Geluid > Microfoon > Microfoonstatus bij inloggen en verander het in stil.

Remote-play inschakelen

Met de PS5 Remote Play-functie kun je PS5-games spelen met je smartphone. U kunt deze functie inschakelen via: Instellingen > Systeem > Remote-play. gebruik dan Officiële Sony-apps of Alternatieven van derden Om PS5-games naar je smartphone te streamen.

Haal het meeste uit surround sound

Je wilt de 3D-audiofunctie van de PS5 niet missen, omdat deze een meer meeslepende game-ervaring creëert. U kunt genieten van dit surroundgeluid met uw hoofdtelefoon of premium 5.1- of 7.1-speakersystemen in de gamingruimte. Verifiëren Een uitgebreide gids voor het inschakelen van 3D-audio op PS5.

Standaard moeilijkheidsgraden instellen

Als jij het type bent dat altijd Kiest dezelfde moeilijkheidsgraden, heeft je PS5 een optie die automatisch je keuze maakt in elke game. U kunt toegang krijgen tot deze functie door naar te gaan Instellingen > Opgeslagen gegevens > Spelvoorinstellingen > Moeilijkheidsgraad. Op dezelfde pagina kun je camera-standaardinstellingen instellen voor weergave door de eerste of derde persoon, ondertitels en audiotalen, en als je elke game wilt spelen prestatiemodus.

Op een verwante opmerking kun je op je PS5 ervoor kiezen om spoilerwaarschuwingen te ontvangen voordat bepaalde soorten inhoud worden weergegeven. Om het in te schakelen, ga naar Instellingen > Opgeslagen gegevens > Spoilerwaarschuwingen.

Bescherm je privacy

PS5 vraagt ​​je om je privacyvoorkeuren te kiezen wanneer je de console voor het eerst instelt. Als je niet meer weet wat je hebt gekozen, kun je deze voorkeuren altijd bekijken. ga naar de Instellingen > Gebruikers en accounts > Privacy. In het ideale geval wilt u alle opties onder . beperken of uitschakelen Beheer hoe uw gegevens worden verzameld en gebruikt. Je moet ook door Uw privacy-instellingen bekijken en aanpassen Voor nauwkeurige controle over wat openbaar wordt gedeeld in je PSN-profiel.

Energiebesparende functies configureren

Als je je energierekening wilt verlagen, moet je je PS5 altijd uitschakelen als je klaar bent met gebruiken. Als je te veel vergeet, heeft je PS5 energiebesparende functies. ga naar de Instellingen > Systeem > Energiebesparing Om deze opties te bekijken, inclusief hoe snel je PS5 wordt afgesloten na inactiviteit. selecteer dan Functies beschikbaar in rustmodus En zorg ervoor dat de console niet meer stroom verbruikt dan nodig is. Je kunt bijvoorbeeld je PS5 op USB-poorten helemaal uitschakelen, of die voeding uitschakelen nadat de console drie of vijf uur heeft stilgestaan.

Automatisch inloggen

Ten slotte, als je de enige in huis bent die je PS5 gebruikt, kun je de console vragen je automatisch in te loggen, waardoor je een paar klikken op de knop bespaart elke keer dat je de console inschakelt. ga naar de Instellingen > Gebruikers en accounts > Aanmeldingsinstellingen om deze optie in te schakelen.

READ  Deze nieuwe Steam-games zijn gratis beschikbaar
Written By
More from Aubrey Mason
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *