Genshin Impact 2.4-update verwijdert ondersteuning voor cross-saving voor Battle Pass-beloningen op PlayStation

Volgens gebruikers die de nieuwe 2.4-update voor Genshin Impact hebben gevolgd, kunnen spelers geen Battle Pass-beloningen meer claimen op andere platforms als de pas oorspronkelijk op PlayStation is gekocht.

Genshin Impact ondersteunt cross-save tussen PlayStation en pc, en voorafgaand aan deze update bevatte de cross-save-functie Battle Pass-beloningen. Spelers op pc en mobiel kunnen dus Battle Pass-beloningen inwisselen, zelfs als hun PlayStation-account is aangemaakt.

Nu moeten deze spelers die beloningen echter inwisselen via PlayStation Network. Wanneer spelers Battle Pass-beloningen proberen te claimen, krijgen ze de melding “Kan niet verzamelen met het huidige platform. Gebruik het platform waarop je de aankoop hebt gedaan.”

Het Genshin Impact Twitter-account biedt een WorldofTeyvat-account met een video die de Battle Pass en het claimproces voor beloningen doorloopt. De gebruiker speelde Genshin Impact op PlayStation en toen de cross-save-functie voor de game werd gelanceerd, migreerden ze hun account naar pc.

Imran Khan van Fanbyte wees erop Hier is deze functie vrijwel nutteloos, aangezien Sony zijn deel van het spelersgeld al heeft ontvangen bij het kopen van een Battle Pass via de PlayStation Network Store. Deze nieuwe update voegt meer afleveringen toe die spelers moeten doorlopen om hun beloningen in te wisselen.

Khan zei ook dat het inwisselen van beloningen tussen pc en mobiel nog steeds goed werkt, dus deze situatie is Sony’s probleem.

PlayStation had een interessant trackrecord van cross-play tijdens de PS4-generatie. Als marktleider heeft Sony elk idee van cross-play met andere platforms laten vallen, zodat het gebruikersbestand zo lang mogelijk binnen het PlayStation-ecosysteem zal blijven spelen. Het was echter pas toen het de culturele gigant Fortnite was dat Sony zijn beleid voor cross-play en co-save moest versoepelen.

READ  Talking point: Capcom, maak alsjeblieft een Monster Hunter Snap

Genshin Impact heeft ook een sterke schare fans, dus de tijd zal leren of Sony of ontwikkelaar MiHoYo dit aanpakt. De nieuwste update van Genshin Impact brengt twee nieuwe personages in Shenhe en Yunjin, evenals een nieuwe Enkanomiya-kaart.

IGN heeft contact opgenomen met MiHoYo voor commentaar.

George Yang is een freelance schrijver voor IGN. Je kunt hem volgen op Twitter @yinyangfooey

Written By
More from Aubrey Mason
Nintendo onthult een speciale editie van zijn Switch Monster Hunter Rise-console
Bijwerken: Monster Hunter Rise Bundle en Pro Console zijn nu bevestigd voor...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *