Bethesda staat op het punt Xbox over te nemen

We hoorden enige tijd geleden dat Microsoft’s overname van ZeniMax Media, die Bethesda naar de Xbox Game Studios-plooi zal brengen, binnenkort zou plaatsvinden. Hoewel de exacte datum om de deal te sluiten nog moet komen, vertelt nieuwe informatie die nu naar boven is gekomen ons dat de overname mogelijk zo snel mogelijk officieel wordt.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission Heeft een briefje uitgegeven Dat geeft aan dat de registratie van Microsoft voor ZeniMax Media nu is goedgekeurd. De verhuizing bevond zich de afgelopen maanden in de beoordelingsfase sinds Xbox voor het eerst aankondigde dat de deal zal plaatsvinden. Die verklaring van de SEC brengt deze hele situatie dichter bij het eindelijk gebeuren, hoewel er nog een ander obstakel is om in te springen.

Hoewel de Amerikaanse Commissie deze overname nu heeft goedgekeurd, moet de Europese Raad van Bestuur nu ook de deal goedkeuren. Op basis van de deadline genoemd in Website van de Europese CommissieDe beslissing moet worden genomen vóór het einde van de dag, 5 maart. Er is echter altijd een kans dat dingen een beetje gaan bewegen.

Hoewel Microsoft en Xbox pas op een later tijdstip officieel diepgaand over de deal praten, ervan uitgaande dat Europa instemt met het proces van zijn kant, kan Microsoft tegen het einde van de dag de nieuwe moedermaatschappij van ZeniMax Media en Bethesda zijn. Als het eindigt, zullen we ervoor zorgen dat dit verhaal dienovereenkomstig wordt bijgewerkt.

Wat betreft wat Xbox zou kunnen doen als Bethesda eenmaal bij het team komt, eerdere rapporten en geruchten hebben aangegeven dat de consolefabrikant later deze maand een of ander evenement organiseert. Details over deze show zijn niet uitputtend, maar Xbox wil misschien gewoon praten over hoe Bethesda past in zijn toekomstige plannen, iets dat op dit moment niet vaak is gebeurd.

READ  RBI Baseball 21 keert in maart terug naar Xbox, PlayStation en Switch

Mocht er ooit een dergelijke gebeurtenis plaatsvinden, dan houden we je uiteraard op de hoogte hier op ComicBook.com. Tot die tijd kun je al onze toekomstige Xbox-berichtgeving hier volgen.

[H/T Game World Observer]

Written By
More from Vanessa Hale

NBA 2K21 Releasedatum voor PS5 en Xbox Series X bevestigd

De volgende generatie editie van NBA 2K21 voor PlayStation 5 en Xbox...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *