Beveiligingsproblemen in Windows? Dit is wat je moet doen

Lekken in Windows

Microsoft, de fabrikant van Windows, wil dat zijn product zo veilig mogelijk is. Dit gaat echter wel eens mis. Er is bijvoorbeeld een beveiligingsprobleem gevonden. Meestal betreft dit een recent ontdekt lek in Windows dat soms al jaren verborgen is.

Zo’n lek kan soms worden ontdekt door computercriminelen die er gebruik van maken. Maar ook tijdens veiligheidscontroles komen er regelmatig lekken aan het licht door goede hackers.
Als er een significante Windows-kwetsbaarheid wordt gevonden, zie of hoor je dat vaak snel in de media. Het gebeurde bijvoorbeeld in juni van dit jaar, toen een groot beveiligingsprobleem in Windows werd ontdekt. De vraag is natuurlijk: wat kan en moet je als Windows-gebruiker?

wat moet ik doen?

Soms is een oplossing voor een kwetsbaarheid te vinden in het melden van het probleem, maar dit is niet altijd het geval en in alle media. Als er een specifiek probleem is met een specifieke instelling in Windows, kun je die instelling soms zelf aanpassen met behulp van de instructies in de media. Maar deze optie is er niet altijd. Soms is het een organisatie die alleen toegankelijk is voor geavanceerde gebruikers of is er een ander probleem.

Als er een kwetsbaarheid wordt gevonden, zal Microsoft gelukkig zo snel mogelijk een oplossing voor het probleem ontwikkelen. Deze oplossing wordt dan als tijdelijke update voor Windows geleverd.

Installeer Windows Update

Het komt vaak voor dat er al automatisch een tussentijdse reparatie-update voor Windows is geïnstalleerd zonder dat je het direct doorhebt. Maar voor de zekerheid is het bij een beveiligingsprobleem met Windows toch verstandig om zelf de laatste updates te controleren en te installeren. Het kan geen kwaad om dit een paar dagen erna te herhalen. Soms is het beveiligingsprobleem niet direct verholpen en volgt er een extra update.

READ  Over een kuil springen als een kikker en een tijger: het zou kunnen zijn ...

Hoe Windows 10 bij te werken:

• Sla geopende bestanden op en sluit alle geopende programma’s.
• Druk op de startknop.
• Druk op het tandwiel (Instellingen).
• Klik op Bijwerken en beveiliging.
• Klik op Controleren op updates.
• Als er updates worden gevonden: Klik op “Downloaden en installeren”.

Activeer de update

Meestal moet u na het downloaden van Windows-updates uw computer opnieuw opstarten om de updates van kracht te laten worden. Rechtsonder in het scherm verschijnt een venster waarin dit wordt uitgelegd. U beslist of u uw computer onmiddellijk opnieuw opstart of pas later wanneer u klaar bent met uw computer.
Bij problemen met Windows is het aan te raden om direct de laatste updates te activeren door de computer opnieuw op te starten. Zorg ervoor dat u alle geopende bestanden opslaat en geopende programma’s sluit, anders raakt u wijzigingen in deze bestanden kwijt.

Dus als het downloaden is voltooid:

• Sla geopende bestanden op en sluit alle geopende programma’s.
• Klik op Nu opnieuw opstarten.

Om te leren hoe u Windows-updates downloadt en installeert, kunt u ook de topvideo over video’s bekijken: Windows 10 Update en gebruikerstijden instellen | PlusOnline

Andere Windows-versies

Soms is het beveiligingsprobleem niet alleen van toepassing op Windows 10, maar ook op Windows 8 en 7. Werk in deze gevallen ook Windows bij. Dit werkt vrijwel hetzelfde als bij Windows 10. Zoek indien nodig naar Windows Update via het zoekvak van de taakbalk om het Windows Update-venster te vinden.

More from Madison Garrett

Samsung Galaxy A50 Augustus-update is nu beschikbaar

Meteen na de last minute rolt nu de augustus-update voor de Samsung...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *