Beveiligingsupdate van juli voor Android uitrollen: later dan normaal

We moesten iets langer wachten dan normaal, maar de Android-beveiligingsupdate van juli 2021 wordt eindelijk uitgerold. De patch brengt geen grote innovaties of nieuwe features en is direct te downloaden.

Lees verder na de aankondiging.

Android-beveiligingsupdate van juli 2021 beschikbaar

Juli is al aangebroken en dat betekent dat we midden in het jaar zitten. Het is ook tijd voor een nieuwe beveiligingsupdate en deze wordt nu uitgerold. De fabrikant Google ontwikkelt deze beveiligingsupdate voor Android en stuurt deze vervolgens naar andere fabrikanten. Ze kunnen dan werken aan aanpassing aan hun apparaat, indien nodig. Dus als je een Google Pixel-smartphone op zak hebt, ontvang je hoogstwaarschijnlijk eerst updates.

De update is niet meer beschikbaar voor elke Google Pixel die ooit is uitgebracht, omdat toestellen van de eerste en tweede generatie geen updates meer krijgen. In de praktijk betekent dit dat als je een Google Pixel 3 of hoger hebt, de update nu kan worden gedownload. In onderstaande lijst zie je alle Pixel toestellen waarvoor dit geldt:

Elke maand wordt er een patch uitgerold, maar een evenement in juli volgde iets later dan normaal. Het is ook allemaal niet zo spannend. Google heeft bijvoorbeeld gemeld dat VoLTE voor sommige providers is geactiveerd en dat er een fix is ​​uitgerold, waarbij sommige apparaten automatisch opnieuw opstarten onder verschillende omstandigheden. Natuurlijk is de beveiliging ook volledig up-to-date na deze patch van juli.

Heb je een Google Pixel 3 of nieuwer? Uw apparaat zal u dan automatisch op de hoogte stellen wanneer er een update beschikbaar is. Als je echt niet kunt wachten, controleer dan handmatig of het klaar is. Open Instellingen en selecteer “Systeem”, “Geavanceerd” en “Systeemupdate”. Uw apparaat controleert dan of de nieuwe software al beschikbaar is. Dan kun je ervoor kiezen om de update te downloaden en te installeren.

READ  Wens je Happy Shab-E-barat 2021 met WhatsApp-berichten, ideeën, citaten en GIF's

Geen Pixel, wanneer krijg ik de update?

Met de Pixel ben je vaak de eerste die updates afhandelt, maar dat is niet altijd het geval. Soms is Samsung wat ouder dan Google zelf en dat is in deze roundup ook weer het geval. Zo rolde iets eerder een patch van juli uit voor de Galaxy S20-serie en de Note 10-lijn en Galaxy Z Flip van Pixels. Elke vrijdag gepost Android-planeet Een overzicht waarin we alle updates van de afgelopen week opnemen. Dit betreft Android-versie-updates, maar natuurlijk ook beveiligingspatches.

Er zijn ook enkele verschillen tussen het updatebeleid tussen fabrikanten. Bent u benieuwd naar de prestaties van uw apparaatfabrikant? Lees dan ons artikel over het updatebeleid van verschillende fabrikanten, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Fabrikanten kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om elke maand, elke twee maanden of bijvoorbeeld elk kwartaal een update uit te brengen. Het hangt ook van de fabrikant af hoe soepel het updatebeleid is. Samsung biedt een duidelijk, lang en snel updatebeleid, maar ook fabrikanten als OnePlus en Nokia scoren de nodige punten.

Android-updates bijwerken en uw smartphone beschermen protect

Heb je de afgelopen week een update ontvangen op je smartphone of tablet? Vertel het ons dan en stuur ons een e-mail op [email protected] U kunt ons natuurlijk bereiken via Facebook sociale netwerksite Van Instagram!

Laatste Google-nieuws:

More from Madison Garrett
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *