Biden-regering geeft hoge prioriteit aan het versterken van de banden tussen India en de VS: campagne

Geen gemeenschappelijke wereldwijde uitdaging kan worden opgelost zonder een partnerschap tussen India en de VS, zei het (Bestand)

Washington:

De regering van Joe Biden zal “hoge prioriteit” geven aan het verder versterken van de relatie tussen India en de VS, zei zijn campagne zaterdag, waarbij hij beweerde dat geen gemeenschappelijke mondiale uitdaging kan worden opgelost zonder dat de twee landen samenwerken als verantwoordelijke partners.

In een belangrijk beleidsdocument over Indiaas-Amerikanen zei de campagne dat de democratische presidentskandidaat Joe Biden gelooft dat er geen tolerantie kan zijn voor terrorisme in Zuid-Azië, grensoverschrijdend of anderszins.

Een Biden-regering zal ook met India samenwerken om een ​​op regels gebaseerde en stabiele Indo-Pacific-regio te ondersteunen waarin geen enkel land, inclusief China, zijn buren straffeloos kan bedreigen, zei het.

“Biden zal zijn aloude overtuiging waarmaken dat India en de Verenigde Staten natuurlijke partners zijn, en een Biden-regering zal hoge prioriteit geven aan het verder versterken van de relatie tussen de VS en India”, zei de Biden-campagne als Indiërs en 4 miljoen Indiërs. -Amerikanen vierden de onafhankelijkheidsdag van India.

“Geen gemeenschappelijke mondiale uitdaging kan worden opgelost zonder dat India en de Verenigde Staten als verantwoordelijke partners samenwerken”, zei de campagne toen het beleidsdocument ‘Joe Biden’s Agenda voor de Indian American Community’ publiceerde.

“Samen zullen we doorgaan met het versterken van de verdediging en capaciteiten van India als partner voor terrorismebestrijding, het verbeteren van gezondheidssystemen en de respons op pandemieën, en het verdiepen van de samenwerking op gebieden zoals hoger onderwijs, ruimteverkenning en humanitaire hulp”, aldus de campagne.

READ  Death Valley bereikt 130 graden, mogelijk de hoogste temperatuur op aarde

Het beleidsdocument komt dagen nadat voormalig vice-president Biden de van oorsprong Indiase Amerikaanse senator Kamala Harris als zijn running mate had aangewezen. Harris, wiens vader een Afrikaan is uit Jamaica en moeder een Indiaan, is de allereerste zwarte vice-presidentskandidaat.

“Biden zal ervoor zorgen dat Zuid-Aziatische Amerikanen vertegenwoordigd zijn in zijn regering, te beginnen met zijn kandidaat-vicepresident, senator Kamala Harris, wiens moeder uit India is geëmigreerd om te studeren en een leven op te bouwen in de Verenigde Staten”, aldus het beleidsdocument van de campagne.

“Onze regering zal de diversiteit van de Verenigde Staten weerspiegelen, en Indiase Amerikaanse stemmen zullen worden betrokken bij het vormgeven van het beleid dat van invloed is op hun gemeenschappen. Van het bestrijden van COVID-19 tot het opbouwen van onze economie en het hervormen van ons immigratiesysteem, een Biden-Harris Het bestuur zal er een zijn waarop Indiaas-Amerikanen kunnen rekenen, ‘zei hij.

Als ‘s werelds oudste en grootste democratieën zijn de Verenigde Staten en India met elkaar verbonden door hun gedeelde democratische waarden: eerlijke en vrije verkiezingen, gelijkheid onder de wet en de vrijheid van meningsuiting en religie, aldus de campagne.

“Deze kernprincipes zijn in elk van de geschiedenissen van onze naties blijven bestaan ​​en zullen de bron van onze kracht in de toekomst blijven”, zei hij.

De heer Biden speelde een leidende rol, zowel als voorzitter van de Senaatscommissie voor buitenlandse betrekkingen als als vicepresident, bij het systematisch verdiepen van de strategische betrokkenheid van de VS, de banden tussen mensen en de samenwerking met India bij mondiale uitdagingen, zei hij.

READ  Verbod op vluchten van 6 steden naar Kolkata verlengd tot 31 juli

“In 2006 kondigde Biden zijn visie aan voor de toekomst van de betrekkingen tussen de VS en India:” Mijn droom is dat in 2020 de twee dichtstbijzijnde landen ter wereld India en de Verenigde Staten zijn “,” zei hij.

Hij heeft ook gewerkt om die visie te verwezenlijken, onder meer door leiding te geven aan de aanklacht in het Congres, in samenwerking met democraten en republikeinen, om de civiele nucleaire overeenkomst tussen de VS en India in 2008 goed te keuren, aldus de campagne.

De regering-Obama-Biden bleef de samenwerking tussen India en de Verenigde Staten verdiepen op het gebied van strategische, defensie-, economische, regionale en mondiale uitdagingen.

De heer Biden was een groot voorvechter van de groei en uitbreiding van het partnerschap tussen de VS en India. De regering-Obama-Biden erkende de groeiende rol van India op het wereldtoneel en verklaarde formeel de Amerikaanse steun voor het lidmaatschap van India in een hervormde en uitgebreide Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.

Written By
More from Aubrey Mason

Hoe Instagram-faam het leven van amateurgolfer Bella Angel veranderde

Bij de Britse golfer Bella Angel lanceerde haar Instagram-account twee jaar geleden...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *