Binnenkort weet iedereen met wie je foto’s en video’s deelt dat je een Pixel hebt

IMG is de meest voorkomende bestandsnaam voor afbeeldingen die uit camera’s komen, die in veel telefoons en DSLR’s worden gebruikt, waaronder de Google Pixel-serie. Google wil echter onderscheid maken tussen bestanden die zijn gemaakt met de uitstekende camera’s van de Pixel-lijn. Vanaf Google Camera versie 7.5, momenteel alleen beschikbaar voor apparaten met Android 11 bèta, beginnen de namen van afbeeldingsbestanden met PXL in plaats van IMG.

De nieuwe naamgevingsconventie zorgt ervoor dat bewegingsfoto’s naast de rest van de afbeeldingen verschijnen. Je ziet ze niet langer MVIMG, maar in plaats daarvan zie je iets als PXL_20200819_155830631.MP.jpg. Vergelijkbare wijzigingen zijn aangebracht in Night Sight-creaties en -portretten, nu zoiets als PXL_20200819_162459593.NIGHT.jpg of PXL_2020_0820_132953656.PORTRAIT-01.COVER.jpg genoemd. Dat zou het gemakkelijker moeten maken om verschillende soorten foto’s te herkennen door alleen naar de bestandsnaam te kijken. Dezelfde verandering komt echter ook voor video’s, wat vervelend kan zijn, omdat er geen manier is om gemakkelijk video’s en foto’s uit elkaar te houden als je het bestandstype niet ziet.

Aangezien dit ook verandert hoe afbeeldingen worden gesorteerd op externe opslagruimten of in cloudservices, moet u mogelijk uw afbeeldingen hernoemen als u chronologisch gesorteerde foto’s van meerdere telefoons of camera’s wilt hebben. De naamswijziging kan ook van invloed zijn op geautomatiseerde uploadroutines die afhankelijk zijn van naamgevingsschema’s, dus houd daar rekening mee zodra Android 11 uw Pixel bereikt.

Zoals gezegd is versie 7.5 momenteel alleen beschikbaar op Android 11. Het sideloaden van de APK naar een telefoon met Android 10 of ouder werkt niet, maar als je al Android 11 gebruikt, kun je de nieuwste release downloaden van APK-spiegel. Het is dus waarschijnlijk dat de wijziging pas volledig van kracht zal worden voor iedereen die Pixel-telefoons gebruikt zodra de update naar de nieuwe Android-release later dit jaar wordt uitgerold.

Google Camera
Google Camera
  • Bedankt:
  • Armando,
  • Nick,
  • en Brady
READ  Met de nieuwe functie 'Suggested Posts' van Instagram kun je voor altijd scrollen
Written By
More from Aubrey Mason

Mexico voegt voor het weekend van 4 juli anti-COVID-controleposten toe aan de Amerikaanse grens

Mexico voegde dit weekend nieuwe gezondheidscontrolepunten toe langs de Amerikaanse grens, aangezien...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *