BJP blokkeert herziening van het parlementspanel van PM CARES Fund, Coronavirus Response

PAC kon geen consensus bereiken over het opnemen en onderzoeken van de reactie van de regering op de COVID-19.

New Delhi:

De Public Accounts Committee of PAC, een van de belangrijkste parlementaire panels die de belangrijkste rapporten van de auditor-generaal onder de loep nemen en kwesties als het 2G-spectrumschandaal in het verleden hebben opgepakt, heeft vrijdag geen consensus bereikt over het onderzoeken van de reactie van de regering op de COVID-19-pandemie of het nieuwe PM CARES-fonds dat is opgericht om de crisis aan te pakken.

De voorzitter van de commissie, Adhir Ranjan Chowdhury, die ook de leider is van de Congrespartij in de Lok Sabha, deed een beroep op de leden om aan de natie te denken en met hun geweten te handelen en een consensus te bereiken over het belangrijke onderwerp.

Leden van de regerende BJP kwamen echter op volle kracht met een duidelijke richtlijn voor de vergadering van het panel om het voorstel van de heer Chowdhury om de behandeling van de regering van de coronaviruscrisis te onderzoeken, tegen te houden, aldus bronnen.

De grootste steun voor de BJP kwam van Biju Janata Dal-leider Bhartuhari Mahtani. De oppositie was in de minderheid en DMK-leider TR Balu was een van de weinige die het voorstel steunde, vertelden de aanwezigen op de bijeenkomst aan NDTV.

Sommige oppositieleiders beweerden dat de reden voor het ontkennen van het onderzoek van de COVID-19-pandemie en de reactie van de regering is omdat de BJP bang is om het PM CARES-fonds, dat niet onder de controle van de controleur en de auditor-generaal van India valt, van dichterbij te bekijken of CAG.

READ  Hoe krijg je 120 wensen tijdens deze patch

De regeringspartij, die een meerderheid in het panel heeft en wordt geleid door senior leider Bhupender Yadav, blokkeerde de poging van de heer Chowdhury om het PM CARES-fonds voor onderzoek te selecteren en zei dat de financiering ervan niet door het parlement was gesanctioneerd en daarom niet door de commissie kan worden opgenomen. .

De regering heeft gezegd dat het PM CARES-fonds, dat is opgezet als een oorlogskist voor nationale noodsituaties om donaties uit de particuliere en particuliere sector op te halen, niet zal worden onderzocht door de auditor van de regering, maar door “onafhankelijke” auditors.

Dit was de eerste keer dat de PAC bijeenkwam nadat de landelijke lockdown was opgeheven en in tegenstelling tot andere commissies waar de aanwezigheid van leden minimaal was, zorgde de BJP ervoor dat er bijna volledige opkomst was.

Met deze beslissing zal de belangrijkste parlementaire commissie niet in staat zijn om een ​​van ’s werelds grootste lockdowns, de reactie van de regering en hoe zij de crisis voorlopig aanpakt, te onderzoeken en te analyseren.

De PAC kwam echter overeen om de aanleg van grenswegen bij de Line of Actual Control (LAC) en de aanschaf van kleding op grote hoogte voor de strijdkrachten te herzien na de recente botsing tussen Indiase en Chinese soldaten in het oosten van Ladakh die vertrokken 20 Indiase soldaten dood.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *