BJP-leider doodgeschoten door terroristen in J&K, zijn beveiligingsomslag ontbrak

Sheikh Wasim was een BJP-districtspresident

New Delhi:

Jammu en Kasjmir BJP-leider Sheikh Wasim, zijn vader en broer werden woensdagavond laat gedood door terroristen in het Bandipore-district van het vakbondsgebied.

Een BJP-districtspresident, Sheikh Wasim, zat met zijn gezin in een winkel toen de terroristen het vuur openden. Alle drie raakten gewond en werden met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar ze dood werden verklaard.

“Terroristen schoten op BJP-werker Wasim Bari in Bandipora. Tijdens willekeurig schieten werden Wasim Bari, zijn vader Bashir Ahmad en broer Umer Bashir gewond en overgebracht naar het ziekenhuis, maar ze bezweken alle drie aan hun verwondingen”, twitterde de politie van J&K.

J&K Politie DGP Dilbag Singh werd door nieuwsagentschap ANI geciteerd omdat de familie een acht leden tellende veiligheidsbijlage had, maar “helaas werd geen van hen bewaard op het moment van het incident”.

Persoonlijke veiligheidsagenten (PSO’s) die de heer Wasim en zijn gezin moeten bewaken, zullen worden gearresteerd wegens plichtsverzuim, aldus de politie.

Senior BJP-leider Ram Madhav zei dat hij geschokt was door de moord.

“Geschokt en bedroefd door het doden van de jonge BJP-leider Wasim Bari en zijn broer door terroristen in Bandipora. Dit ondanks 8 veiligheidscommando’s. Condoleances aan de familie”, tweette Madhav, en merkte op dat de vader van de heer Wasim ook een senior leider van BJP was ” .

De voormalige J & K-premier Omar Abdullah tweette dat hij de aanval veroordeelde en betuigde zijn medeleven met de rouwende familieleden.

‘Het spijt me te horen over de moorddadige terreuraanslag op de BJP-functionarissen en hun vader in Bandipore eerder op de avond. Ik veroordeel de aanval. Mijn condoleances aan hun families in deze tijd van verdriet’, zei Abdullah.

READ  Het lek suggereert dat Optimus Prime naar Fortnite komt

‘Helaas gaat het gewelddadige doelwit van reguliere politieke arbeiders onverminderd door’, voegde hij eraan toe.

Met input van ANI

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *