BJP-regering om eenjarig bewind in Karnataka te vieren

BJP-regering om eenjarig bewind in Karnataka te vieren

Minister-president van Karnataka, BS YediyurappaTwitter

De regerende Bharatiya Janata-partij (BJP) zou het jaar van haar heerschappij in Karnataka markeren door maandag haar prestaties te markeren.

Minister-president B.S. Yediyurappa zal op dezelfde dag de mensen live op televisie toespreken en op 1 augustus een digitale bijeenkomst houden met de partijleiders en kaders in de zuidelijke staat, vice-minister-president C.N. Zei Ashwath Narayan zaterdag.

“We houden een reeks evenementen om een ​​jaar geleden de regel te vieren dat we een jaar geleden voor de derde keer in de staat aan de macht komen. Yediyurappa zal maandag een boekje uitbrengen over de prestaties van de regering in Vidhana Soudha (staatssecretariaat) en de mensen leven op televisie, ‘vertelde Narayan journalisten in Kannada hier.

Yediyurappa legde op 26 juli 2019 voor de vierde keer de eed af, drie dagen nadat de 14 maanden durende coalitieregering van het JD-S-Congres viel na het verlies van de meerderheid in de Vergadering door haar eerste minister, H.D. Kumaraswamy op 23 juli 2019.

Hoewel Yediyurappa op 17 mei 2018 minister-president werd nadat de saffraanpartij 105 zetels had gewonnen bij de parlementsverkiezingen, trad hij op 19 mei 2018 af omdat zijn driedaagse regering achterbleef bij 8 zetels voor een gewone meerderheid in de 225 leden tellende lagere huis.

Nadat Yediyurappa de staat 25 dagen lang als eenmanskabinet had geleid, vormde hij zijn ministerie door op 20 augustus 17 partijwetgevers als ministers in dienst te nemen en op 6 februari 2020 uit te breiden met 10 meer die op 5 december werden herkozen door verkiezingen na overlopen van het congres en de Janata Dal-Secular (JD-S).

READ  8BitDo brengt een adapter uit voor het gebruik van moderne consoles op PS1 en PS2

Van 29-31 juli zullen we overal in de staat 1 crore-zaailingen planten

“Van 29-31 juli planten we zaailingen van 1 crore door de hele staat en verspreiden we pamfletten in huizen van 50 lakh over de hele staat over de prestaties, welzijnsprogramma’s en sociale regelingen van onze regering die in uitvoering zijn voor het volk”, zei Narayan.

Nalin Kumar Kateel, president van de staatseenheid en andere leiders zullen ook op 1 augustus via online toespraken tot de partijkaders spreken vanwege beperkingen op openbare bijeenkomsten en door Covid veroorzaakte richtlijnen om de sociale afstand te bewaren om de verspreiding van virussen tegen te gaan.

“Hoewel onze regering in augustus-oktober vorig jaar en de Covid-pandemie sinds half maart te kampen had met droogte, overstromingen en hulpverlening, werden er de afgelopen 12 maanden veel beleidsbeslissingen genomen”, aldus Narayan.

Bij de tussentijdse verkiezingen van 5 december behaalde de regeringspartij 12 van de 15 zetels en verhoogde haar macht in de Tweede Kamer tot 117.

“De overweldigende overwinning bij de tussentijdse verkiezingen heeft niet alleen onze partij een duidelijke meerderheid in de vergadering opgeleverd, maar ook een stabiele regering voor de komende twee jaar van de zittingsperiode”, herhaalde Narayan.

Narayan benadrukte een paar prestaties en zei dat de deelstaatregering een hulppakket van Rs 2500 crore had aangekondigd voor de door Covid getroffen mensen, met name boeren, wevers, vissers, kappers, autorickshaw-chauffeurs en de arbeidsmigranten, omdat hun levensonderhoud werd aangetast door de uitgebreide blokkering .

“Het hele staatsapparaat heeft gewerkt aan oorlogsvoering om de verspreiding van het virus binnen de perken te houden en gezondheidszorg te bieden aan de COVID-slachtoffers in de hele staat, vooral in Bengaluru, dat goed is voor meer dan 50 procent van de positieve gevallen”, merkte hij op.

BS Yediyurappa

BS YediyurappaTwitter

De staat is ook begonnen met het maken van persoonlijke beschermingsmiddelen, maskers, ontsmettingsmiddelen en andere medische kits voor zorgverleners om de getroffen patiënten te behandelen.

READ  Apex Legends biedt drie legendes

De deelstaatregering heeft ook de Karnataka Landhervormingswet gewijzigd door middel van een verordening, kondigde een nieuw industriebeleid aan om investeringen aan te trekken en de komende 5 jaar duizenden banen te creëren.

Yediyurappa werd de eerste eerste minister van BJP in Zuid-India in mei 2008 nadat de partij voor het eerst zelfstandig aan de macht kwam, maar werd gedwongen af ​​te treden in juli 2011 na zijn aanklacht door de staat Lokayukta in de multi-crore ijzerertszwendel die wiegde de staat in het eerste decennium van deze eeuw.

Yediyurappa werd in oktober 2007 voor het eerst eerste minister als hoofd van de coalitieregering BJP-JD-S, maar duurde slechts meer dan een maand nadat JD-S de steun had ingetrokken en hij in november 2007 moest aftreden ./Eom/645 woorden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *