Manipur Congress Notice aan 2 MLA’s voor cross-Voting in Rajya Sabha Polls

NDTV News

Wangkhei MLA Okram Henry is de neef van de voormalige eerste minister Okram Ibobi Singh.

Guwahati:

Het congres in Manipur heeft twee van haar MLA’s een show-cause aankondiging afgegeven wegens vermeende wederzijdse stemming ten gunste van de BJP tijdens de Rajya Sabha-verkiezingen van vorige maand, waarbij de BJP de enige zetel van de staat in het hogerhuis won. De aankondiging is gedaan aan Wangkhei MLA Okram Henry en Sagolband MLA R K Imo Singh.

Okram Henry is trouwens de neef van de voormalige eerste minister Okram Ibobi Singh, die ook de leider is van de Congress Legislature Party (CLP). RK Imo Singh is de schoonzoon van Manipur Chief Minister N Biren Singh.

“U heeft opzettelijk de beslissing van het Indian National Congress (INC) geschonden en heeft gehandeld door zich over te geven aan kruisstemmen ten gunste van de BJP-kandidaat tijdens de recente Rajya Sabha-verkiezingen op 19 juni en dit heeft niet alleen de beslissing van onze partij om onze kandidaat te steunen, maar is ook schadelijk voor het handhaven van het partijprincipe ‘, aldus de aankondiging, waarvan een kopie werd gedeeld met de media.

De twee MLA’s namen naar verluidt ook deel aan de felicitatie van de BJP-kandidaat die de verkiezingen won, georganiseerd in de bungalow van de Chief Minister, voegde het bericht toe.

De twee jonge MLA’s van de partij hebben twee weken de tijd gekregen om op de melding te reageren.

Rajya Sabha-peilingen in de staat werden gehouden in de achtergrond van hoog politiek drama. in de 60 leden tellende wetgevende vergadering van Manipur werden acht MLA’s door de spreker gediskwalificeerd op grond van de anti-defectiewet.

READ  The Daily Recap: Georgië is uitgeschakeld, maar er blijft een SEC-lei van drie games over

De BJP-kandidaat, Leishemba Sanajaoba, de titulaire koning van Manipur, won de enige plaats door 28 van de in totaal 52 stemmen te behalen en de congreskandidaat T Mangibabu te verslaan.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *